Redan när jag packade upp de här skorna visste jag att jag skulle gilla dem. Men jag kunde aldrig ana att jag skulle falla så pladask för ett par golfskor efter att ha varit mina ECCO Biom trogen i flera år.

Puma Ignite Spikeless Sport Women's är som namnet antyder en spiklös golfsko och den är dessutom mjuk som en mockasin och det par jag provade hade också en färg som jag verkligen gillade även om jag fortfarande funderar på vad "peacoat" är för något i färgkombinationen peacoat/silver/knockout pink.

I vanliga fall använder jag skohorn för att ta på mig mina skor, men det behövdes inte här eftersom det fanns en smart stropp i bakkant och en dragstropp i plösen - bara att sätta i foten och dra.

Komfort hela dagen
Den härligt mjuka och följsamma känslan kompletteras av att Ignite Spikeless Sport också är så lätta. De här skorna har jag gärna på mig hela dagen - på jobbet, i bilen och så klart på golfbanan där följsamheten gör att det nästan känns som att gå barfota.

Mina tjejkompisar i ligan gav mig också komplimanger för skorna och tillsammans med ett par låga sockar gör de dessutom att man ser ut att ha längre ben, vilket ju aldrig skadar.

Tekniken i skorna fick jag läsa mig till och upptäckte då att de var vattentäta. Det kunde jag inte tro när jag tittade på dem eller gick med dem första gången eftersom de är så lätta och luftiga.

Ignite-skummet i sulan kände jag dock definitivt effekten av både som komfort och som extra energi i slutet av rundan. Sulans 39 hexagon-greppdubbar och 24 "chevron"-formade greppdubbar kändes bra i svingen, och även när jag tog i lite mer än jag borde så stod jag stadigt.

Nya favoritskor
Det här är mina nya favoritskor och definitivt prisvärda för 1299 kronor. Gillar du inte den här färgkombinationen finns de även i Black/Silver/Aruba Blue och Gray Violet/Silver/Royal Purple, men de har jag inte sett så jag kan inte uttala mig om hur snygga de är.

Länkar