När Puma skickade en pressrelease med titeln Puma Suede 50 år så hajade jag till lite, innan jag insåg att det handlade om en sko som firade 50 år – inget annat. Eftersom jag gillar skor (bara att erkänna) tog jag chansen att prova ett par.

Den här ikonförklarade skomodellen är som av en händelse från en extremt god årgång som jag själv också råkar vara ifrån. Och det är ingen överdrift att säga att Puma Suede har åldrats bättre än jag.

När Puma lanserade Suede 1968 var det en sneaker som fick stor betydelse för street-stilen och sneaker-kulturen. Först 2018 kommer skon som en golfsko, Puma Suede G, och det är en spiklös modell där komforten och stilen tillsammans gör skon till ett måste för dig som gillar sneakers och golf.

Jag har testat den svarta modellen och det finns även en grå som kallas Quiet Shade. Båda har vit kant samt Puma-text och Puma-logo i guld. En "Hidden Traction Outsole" ger klart godkänt grepp i normala förhållanden även om jag nog väljer ett par skor med mer grepp om det är taskigt väder. Å andra sidan passar Puma Suede G ändå bäst i sol och fint väder då den härliga looken gör sig som bäst.

Skorna är vattentäta och det är jag tacksam för eftersom morgondaggen la sig som en hinna över mockaskinnet. De mjuka greener jag spelade på visade också hur sulans mönster avtecknade sig mot gräset och hur "snällt" det är. Här lär ingen i bollen efter klaga på några märken på greenerna.

Det är inget snack om att Puma Suede G är bra skor. De är sköna att ha på sig och gå i, och de fungerar bra på golfbanan. Jag ska dock inte sticka under stol med att jag mest använt dem på stan, för det är förbaskat snygga skor!

Du som också vill ha ett par Puma Suede G kan springa till närmaste välsorterade shop med 999 kronor redo.

Länkar