Efter några rundor i nya TitanTour Ignite Disc från Puma Golf har jag kommit att uppskatta en sak mer än någon annan med de här skorna.

Det är inte yttersulans utmärkta grepp – där de utbytbara mjukspikarna av stealth-modell nästan är överflödiga när greppdubbarna och formen på sulan i sig gör ett kanonjobb. Dessutom samlas inte mycket smuts och konstruktionen gör att skorna flexar mjukt och naturligt i steget.

Inte heller är det den snygga formen, det mjuka premiumskinnet i ovandelen eller den ultratunna TPU PWRFRAME och EVA-mellansulan med Ignite-skum som ger energiåterföring och komfort som verkligen levererar hela rundan.

Disc är grejen!
Nej, det är så klart Disc-systemet som är mest imponerande med den här skon. Med tanke på den lilla prisskillnaden jämfört med ett vanligt par TitanTour Ignite så är det ingen snack om att Disc-systemet är värt pengarna.

Det handlar inte om att jag är lat (jodå, det är jag förvisso) eller för lönnfet för att vilja böja mig ned och knyta om skorna emellanåt (också sant). Det är komforten som är poängen. Visst är det skönt att bara sätta i foten, snurra några varv och gå iväg. När jag först drog på mig skorna kändes de visserligen lite hårda, men redan några minuter senare kände jag hur skinnet blivit varmare och formade sig efter foten, och komforten höll i sig – inte ett skoskav i sikte.

När jag gått en stund och känner att jag vill ha lite bättre tryck så vrider jag bara några klick och får skor som nästan är som ett extra lager hud. Dessutom var det skönt att känna en bra kontakt med marken i stället för att hamna lite högt, som jag tycker att jag gör i en del andra skor.

Vattentäta de-luxe
Utöver de här finesserna har Pumas TitanTour Ignite Disc också en Epic Performance-läst som ger bra passform och utseende. Skon är vattentät och har två års garanti på det – hur den är efter två år vet jag inte, men fötterna var helt torra efter rundan trots fuktigt gräs och en hel del pölar. Och så ger Puma dig 30 dagar komfortgaranti så att du ska våga prova (och det ska du göra!).

Jag har mest bra saker att säga om de här skorna, men några små detaljer kanske jag ska nämna. Premiumskinnet i all ära, men den mjuka och sköna kvaliteten kostar lite rynkor - det kan vara jag som har skumma fötter eftersom jag ofta får rynkor över framfoten efter ett par rundor med skinnskor. Dessutom hamnar plösen lite lurig att få på plats när man tar på skorna och glider lite åt sidan när jag går. Där är det dock min sneda isättning av fötterna som är boven för det är inget ovanligt. 

Ingen prisskillnad!
Den vita modell med svarta detaljer jag provade är ursnygg – och med en snabb rengöring efteråt pryder de nu skohyllan i hallen. Tills det är dags för nästa golfrunda då de får hänga med igen.

Om du vill köpa ett eget par kan du hitta dem i välsorterade shopar eller online. De finns i färgerna White/Black; White/High Risk Red/Grey Violet; Black/Quiet Shade; Gray Violet/White/Steel Gray samt White/True Blue, och kostar cirka en hundring under 2000 kronor. Skulle du mot förmodan vilja ha snören på skorna så finns de vanliga Titantour Ignite. Men eftersom det inte är någon prisskillnad på skorna är ett par med det fantastiska Disc-systemet givet för mig.

Länkar