Jag har varit några dagar på Las Colinas för att titta på lägenheter i området och när det blev dags för spel fanns den vanliga tråkiga golfbilen eller apostlahästarna att välja på som vanligt. Men här fanns också något som jag inte sett någon annanstans - Golfboard!

Det är i princip en jättebred skateboard med styre och elmotor. Och det är så förbaskat kul! I normala fall är man lite småirriterad när en fyrboll hackare inte släpper igenom, men med Golfboard blir man bara glad ju mer extra tid man får över för att susa runt och leka på fairway.

Till skillnad från en vanlig skateboard har Golfboard något som kallas "spring deck" och det gör åkningen väldigt mjuk och behaglig. Jag som annars inte ens vill testa Segway var lite nervös innan jag började köra, men kunde på nolltid börja dra på lite och susa fram som en galning mellan bunkrarna. Lite läskigt dock i de värsta nedförsbackarna, men så är jag ju lite harig.

Styrningen är hur enkel som helst. Välj framåt eller bakåt med en knapp som i en golfbil och sedan är det bara att gasa hej vilt. När man släpper gasen bromsar den automatiskt och styrningen funkar precis som på en skateboard genom att man lutar sig åt det håll man vill svänga. I början är det lite lurigt att våga luta sig så mycket man behöver för en snäv sväng, men precis som på en motorcykel kan man luta sig  mycket mer än man tror när man gasar på.

Du som också vill prova Golfboard kan åka till Las Colinas (knappt en timme söder om flygplatsen i Alicante) eller slå till på en egen. Las Colinas är ett litet paradis i sig och väl värt ett besök för den som gillar avslappnad lyx i sol och värme. Golfboarden är inte heller gratis, men har man pengarna så är det ändå prisvärt bara för att det är så förbaskat roligt! Kolla den brittiska distributörens sida här.

Om du blir sugen på en Golfboard när du ser videoklippet ovan så kan du kolla vidare på de här två klippen: GolfBoard, säkerhetsinstruktioner och Test av hur GolfBoard påverkar gräset.

Länkar