Det är en ren fröjd att prova nya Shot Scope V3 efter att ha haft en del trassel med gamla V2. Här har vi en produkt som utvecklats och nu varmt kan rekommenderas till alla som vill ha GPS-info på armen och enkelt få statistik om sitt spel med utmärkt presenterade data.

Specialklämma och 16 platta pluggar
I den lilla lådan Shot Sope levereras i finns själva klockan (som utöver att vara en GPS-klocka gör att du, till skillnad från Arccos Caddie, slipper ha mobilen i fickan när du spelar), en laddare (tyvärr i form av en specialklämma i stället för en vanlig micro-USB som gör att man får hålla reda på den) och sexton pluggar som sätts i greppet på dina klubbor. Du kan nu också välja mellan armband i fem olika färger.

Fördelen med Shot Scopes pluggar är att de är platta, lätta och knappt märks alls, men de har samma nackdel som Arccos pluggar om man råkar ha en Ping-putter med justerbart grepp – pluggen får inte plats där. Den putter jag tog i stället har ett mjukt och fint pure-grepp där Arccos-pluggen lossnat några gånger, men där satt faktiskt den här platta pluggen kvar. Plus för det.

Enkelt att komma igång
Efter att ha ladda klockan, parat ihop den med appen i mobilen och uppdaterat firmware är det bara att köra igång. Klockan är förladdad med 35000 banor så när du kommer till banan är det bara att köra igång. För egen del dock med visst meck eftersom klockan hade Ringenäs alla tre slingor inlagda, men jag fick välja dem på respektive nia. Det är möjligt att man kunnat välja två slingor direkt, men det var isf en inställning jag inte hittade.

Själva klockan är en utmärkt GPS-klocka när man spelar. Snabb, smidig, lätt och helt utan trassel samt en tydlig färgskärm – dock tyvärr utan översiktsbild på hålet (så vitt jag kunde se). Insamlingen av data görs automatiskt och kan inte kollas i klockan så jag var lite nervös med tanke på att det var just här V2 gjorde mig lite besviken med många missade slag. Där man tidigare bara angivit antal puttar kan man nu också välja så kallad PinCollect för att markera hålets position och därmed få ännu mer exakta data om närspelet.
Batteritiden sägs vara över 10 timmar och även om jag inte kollat detta så känns det rimligt med tanke på hur mycket laddning som fanns kvar efter 18 hål. Den blev sedan fulladdad igen på mycket kort tid när jag kom hem. Man ska kunna ha den som "vanlig" klocka också – och det kan jag absolut tänka mig att vissa kommer att ha den till, men jag använder inte klocka så jag lade undan den och fokuserade i stället på de insamlade data.

Tydliga data med mycket få missade slag
När jag överför rundan till mobilen (via Bluetooth) och tittar på rundan så ser Shot Scope ut att ha fått med alla slag utom några puttar och något enstaka slag som jag enkelt redigerade in direkt i mobilen. Med den senaste satellittekniken påstår Shot Scope att precisionen ska vara så bra som 30 centimeter, och kanske är det därför rundan som visas är en i princip perfekt bild av mitt spel.

I appen kan jag se all möjlig statistik om mitt spel och för den som vill nörda ned sig i siffror och data är det här en riktig guldgruva. Ännu bättre blir det när man går över i webbgränssnittet. Enligt Shot Scope ska även så kallad Strokes Gained-statistik komma och då blir det otroligt enkelt att veta vad man ska träna på för att bli ännu bättre.

Shot Scope har också en del extra godis, som utmärkelser man får för olika prestationer på banan och en hel del sociala funktioner för dig som gillar att jämföra dig med andra. Det krävs några rundor innan siffrorna ger en tydlig bild av ditt spel, men eftersom insamlingen är totalt problemfri är det inga problem. Ta med dig klockan när du ska spela bara!

Mycket prisvärd produkt!
Sammanfattningsvis kan man säga att nya Shot Scope V3 egentligen är prisvärd även om bara ska ha den som GPS-klocka. Men med de många funktioner man får utöver det är det här vad amerikanarna brukar kalla "a real bargain" – särskilt eftersom du inte behöver fortsätta betala någon årsavgift eller något annat.

Priset för Shot Scope V3 är 2 199 kronor som en introduktionsspecial fram till 31 juli och sedan 2599 kronor. För den som bara vill ha en GPS-klocka erbjuds Shot Scope G3, som då saknar GPS-spårning av ditt spel och statistikfunktionerna. Den vill man ha 1799 kronor för (2099 efter 31 juli) och då kan man ju lika gärna ta en V3 direkt. För vem gillar inte roliga funktioner?

Länkar