Jag är lite sen på bollen, men efter mycket om och men fick jag äntligen testat TaylorMades nya Milled Grind-wedgar. Jag har alltid gillat utseendet på TaylorMade-wedgar. Designen har känts proffsig och man har backat upp sina löften med faktiska resultat. Dock har jag inte riktigt lyckats hitta wedgar som känns rätt. Men nu är det andra bullar!

Skön tyngd
Milled Grind, den senaste serien wedgar från TaylorMade är härligt balanserade och har en skön tyngd som gör att man känner klubban genom hela rörelsen och tryggt kan slå såväl fulla lobbar över träd som låga chippar med nyp – och allt däremellan. Dessutom är ljudet riktigt skönt i träffen och känslan påminner mycket om TaylorMades P770-järn, där de här wedgarna är en naturlig fortsättning.

Den klassiska bladformen på huvudena i mjukt 8620-kolstål med en polerad Satin Nickel Chrome-finish passar ögat perfekt och det finns massor av alternativ. Tre olika sulslipningar med olika loft: High Bounce (56°, 58°, 60°), Standard Bounce (50°, 52°, 54°, 56°, 58°, 60°) och Low Bounce (54°, 56°, 58°, 60°).

Här är det värt att fundera lite innan man slår till – jag kör Standard på 52 och 56 men Low Bounce på 60-gradaren för att kunna leka lite olika slag. Då ska det sägas att jag slår mycket finesslag och gillar att öppna mina wedgar. För den som mest slår fulla slag och har huvudet square kan en High Bounce vara en god idé – särskilt om du kommer ned lite brant eller spelar mycket mjuka banor.

Precisionsfräst sula
Till skillnad från Tour Preferred- wedgarna har nya Milled Grind som namnet antyder en precisionsfräst sula och bounce, vilket man menar ger mycket mer konsekventa tillverkningstoleranser än när wedgarna handslipas. Vänder du på en Milled Grind-wedge har TaylorMade också lämnat lite "räfflor" för att påminna om detta, även om de såklart kunnat göra sulan helt slät om de velat. En liten marknadsföringsgrej således.

När du ändå tittar på sulan kan du titta på den röda pricken, som inte alls är ett genomgående skaft à la gamla Wilson-klubbor, utan en viktport som kan användas för att finjustera klubbans tyngdpunkt, launch och spinntal. För min del var det här dock en ickefråga eftersom jag slog makalöst fina slag så fort jag tagit av plasten. Tyngdpunkten tycks ligga i träffytans centrum och även träffar lite långt ut på tån flög rakt och fint med bra fart.

Bra nyp
Träffytan är försedd med så kallad ZTP Groove Technology som har brantare väggar och vassare kanter för att ge dig maximal spinn och kontroll. Jag provade detta genom att slå lite halvlånga chippar med nyp och det var hur kul som helst att se bollen ta en studs och sedan nästan helt stanna till. Det här är wedgar jag gillar!

Vill du också prova de nya Milled Grind-wedgarna så gå till din shop och be att få prova. Sannolikheten är stor att du faller för känslan, men se till att prova ut dem så att du får rätt grejer. Priset är ungefär som andra premiumwedgar och ligger på 1599 kronor per styck.

Länkar