När jag väljer skor för egen del brukar det ofta bli Ecco. Det är aldrig nåt snack om passformen, något skoskav är det inte tal om och det finns gott om tekniska finesser som gör dem till riktigt bra golfskor. Om man ska ha mjukspikar eller inte råder det delade meningar om, men jag kör gärna med en spiklös hybridsula – som Ecco gjorde populär för nu ganska många år sedan.

Snyggingar!
På de pressbilder jag fick se var nya S-Lite från Ecco riktiga snyggingar. Klara och fina färger som sticker ut från mängden. Lite synd då att jag fick prova ett par gråa skor, som förvisso också var ganska trevliga att se på. Det här är en smaksak och då är det bra att det finns flera olika färger att välja mellan.

Med det första intrycket avklarat är det dags att snöra på sig skorna – och det är en mycket behaglig upplevelse. De superlätta skorna har en lågprofil som gör att de påminner om sneakers, och de är hur mjuka och sköna som helst. Anledningen till det är Eccos beprövade jakskinn – som gör skorna både slitstarka och sköna. En prägling i skinnet med ett diamantmönster gör tillsammans med mjuk textilfodring att skorna både sitter som gjutna och är väl ventilerade – nog så viktigt en varm försommardag när man trampar runt banan i drygt en mil.

Utmärkt fotfäste
Det är tydligt att det här inte är en sko för leriga och blöta fairways utan för soliga dagar och torra fairways – eller kanske för vardagsbruk på jobbet eller på stan. Den nya yttersulan E-DTS Lite är 66 % tunnare än någon tidigare sula Ecco gjort, vilket ytterligare förstärker känslan av att man nästan går barfota. Det är dock inga problem med greppet – här finns över 100 greppdubbar som ger bra fotfäste i svingen.

Som andra Ecco-skor är även S-Lite tillverkad med den egenutvecklade Fluidform-tekniken där ovandelen fästs vid sulan utan behov av limning eller sömmar, vilket ger en sko i ett stycke. Detta bidrar till den låga vikten och att skon både blir flexibel och slitstark. Det ska dock sägas att den som söker en sko med hög stabilitet inte har mycket att hämta här, men för min del – som faktiskt gärna spelar barfota vid tillfälle – är S-Lite en klockren sko för finvädersgolf.

Du som också vill ha ett par S-Lite kan köpa dem i din golfshop eller online och får punga ut med 1700 kronor. Damgolfmodellen är en hundring billigare.

Länkar