Den mjuka och sköna sneakern Ignite Spikeless Sport jag provade sist är fortfarande favoriten. Så sköna och mjuka och härliga att gå i. Men först när jag förmådde mig att byta till Pumas Blaze Disc insåg jag vad jag hade missat.

Min golf är inte i närheten av den som levereras på tourerna, men jag har tennisbakgrund och drar till bollen hyfsat. Ändå har jag spelat mycket i gympaskor och de tidigare nämna spiklösa Puma-skorna, och inte ens vetat om att jag saknat lite bättre stabilitet.

Redan när jag tar upp skorna ur lådan så imponeras jag av stilen. Det här paret Blaze Disc ser ut som jordgubbsbakelser i färgsättningen och har en snygg och elegant silveraccent som passar riktigt bra.

Avsaknaden av snören gör mig först lite snopen - det är ju snyggt med fina snören - men Disc-funktionen är faktiskt riktigt bra. Särskilt för mig som har lite knäppa fötter och annars behöver knyta om skorna efter några hål. Nu är det bara att dra ratten några steg och gå vidare.

Blaze Disc är försedda med en ganska hård sula med mjukspikar, men tack och lov för mig - som inte byter plastspikarna så ofta jag borde annars, har sulan även någon form av små pyramider som fungerar som egna greppdubbar.

Jag fick läsa mig till att de var vattentäta och har ett års garanti samt att de har ett mikrofibermaterial med så kallad PWRCOOL Technology som håller fötterna svala. Du kan köpa Women's Puma Blaze Disc i shopen eller online för 1199 kronor. Det är de värda!

Länkar