The Little One är en uppvärmnings- och träningsklubba som ser i princip likadan ut som vilken järnsjua som helst. Med en liten skillnad. En mycket liten skillnad. Klubbhuvudet är nämligen inte mycket större än en boll och när man ställer upp sig för att slå skriker varningsklockorna ilsket, "SOCKET!" så att man knappt vågar ta tillbaka klubban.

Förvåningen är lika stor hos mig som ska slå som hos de som tittar på när bollen faktiskt flyger iväg med en riktigt bra bollbana och ungefär mot det tänkta målet. Några bollar till visar att det inte var ett sammanträffande och inte en enda av de 24 bollar vi slår tillsammans är träffad på skaftet. Några är riktigt dåliga träffar och det är ingen mirakelklubba på så sätt att det blir lätt att träffa bollen, men det skärper verkligen koncentrationen att stå med en klubba där man nästan skulle kunna gömma klubbhuvudet bakom en boll.

Tigers swing-coach, Sean Foley, är talesman för klubban och utlovar bättre bollträff, bättre precision och större självförtroende om du tränar med The Little One. Idén känns lite skum, men den får nog hänga med till rangen några gånger till - om inte annat så för att kolla av bollträffen när man kört ett rangepass.

Du kan köpa The Little One på www.biogolf.se för 895 kronor och den finns både för höger- och vänsterspelare.

Länkar