Om du är ute efter en stabil putter med bra sikthjälpmedel och skön känsla – och gillar tanken på närproducerat och svensktillverkat – då är The Rhomb rätt putter för dig.

Utöver att den är den enda(?) svenska serietillverkade puttern så är den också unik på fler andra sätt. Den har tre vikter i ett aluminiumhuvud som ger en totalvikt på hela 510 gram och genom att flytta vikterna kan balansen i huvudet justeras efter tycke och smak.

Siktet med de två romberna är något man får vänja sig vid, men det funkar sedan ganska bra med kontrastlinjer som ger signaler till hjärnan när man öppnar eller stänger huvudet i uppställningen.

Hela projektet startades för snart åtta år sedan av Lars Häggström och hans bror, och fick 2009 stöd av Bengt Erlandson, som bl.a. tidigare importerat Eidolon-wedgar och Maruman-klubbor samt står bakom den svenska grenen av föreningen Golfnuts. Efter en tids vidareutveckling är puttern nu redo att möta världen.

The Rhomb kostar 2 495 kronor och säljs för tillfället bara på Dormy i Järfälla, men man arbetar på att få ut den i butiker över hela Sverige.

Länkar