Magnetterapi är ett kontroversiellt ämne, många säger att magnetprodukter inte har någon effekt alls medan andra berättar långa historier om att de hjälpt dem med alla möjliga krämpor.

En av de mer positiva användarna av magnetarmband är vinnaren av Avantha Masters på Europatouren, som i slutet av 2004 hade en krånglande handled och hade bokat en operation som skulle kosta honom en stor del av säsongen 2005.

Av en händelse råkade han träffa en representant för Bioflow Sports och fick prova ett armband, lite som en chansning – men den gick hem. Han slapp operera handleden och kunde börja slå bollar igen efter några veckor.

– Nu är jag stor förespråkare av magnetterapi och Bioflow är nummer ett, säger Aiken. Jag berättar min historia för alla och har ett armband på varje handled och kan slå hur många bollar jag vill.

Bioflow grundades 1995 och har hjälpt över en miljon människor sedan dess, många av dem golfspelare. Utöver Thomas Aiken använder även Lee Westwood, Paul Lawrie och John Daly företagets magnetarmband.

Bioflow-armband kostar 299 kronor och finns i flera olika färger och storlekar.

Länkar