Det har kallats för den största comebacken någonsin och överorden kom från alla håll efter Tiger Woods historiska femte gröna kavaj på Augusta National. Det var också en historisk känsla där det kände som att nästan alla dagens toppspelare var uppe och kämpade om ledningen medan den gamla Tiger i lugnt tempo smög sig allt högre upp på ledartavlan och sedan lade i en extra växel när de andra föll ifrån.

Förr talades om ”the intimidation factor” när Tiger attackerade mot ledningen och den extra press som Augusta National och de sista nio hålen på Masters i sig innebär bidrog till att flera spelare gjorde mycket okarakteristiska misstag, bland annat två bollar i vattnet (sånär tre) för Open-vinnaren Francesco Molinari.

Den sprudlande glädje som många kände igår kväll var knappast i närheten av den lycka Tiger själv kände – och dessutom visade upp öppet i den historiska femtonde Major-segern. En som dock var lite smånöjd är sannolikt den Nevada-bo som vågade langa in hela $85.000 på Woods till oddsen 14-1 och därmed nu kan inkassera över en miljon dollar!

Tiger Woods själv fick lite drygt två miljoner för sin femtonde Major och femte gröna kavaj. Och det gladde inte minst hans sponsorer, bland andra TaylorMade som vågade signa Tiger redan innan det stod klart att han skulle kunna komma tillbaka till tävlingsgolf över huvud taget.

I Tigers bag ligger en M5-driver med den så framgångsrika Speed Injected Twist Face (9° och med vikterna i maximalt förlåtande position) och ett Diamana D+ 60 TX-skaft. Han har också en M5-spoon med 13 grader loft, P•7TW-järnklubbor, som nyss lanserades för konsumenter, med Tigers sedvanliga True Temper Dynamic Gold Tour Issue X100-skaft. Tiger har också custom-slipade Milled Grind-wedgar med raw-finish, 56° och 60° loft samt med Dynamic Gold Tour Issue S400-skaft. Puttern är en Scotty Cameron Newport 2 GSS och bollen en Bridgestone TourB XS.

Länkar