Lagom till Tiger Woods 77:e seger och återkomst som världsetta lanserar Nike Golf Tiger Woods Collection 2013. Kollektionen bygger på Tigers passion och tävlingsinriktade anda, och innehåller ny teknik för maximala prestanda.

Kim Kenney, designchef på Nike Golf har tittat på vilka detaljer som kunnat förbättras och tillsammans med Woods gjort en förbättring av kragen och ärmarna. "Tiger brukade dra upp ärmarna innan han ställde upp sig till bollen så att sömmen på axeln matchade stansen", säger Kenney. "När han slagit fick han sedan dra ned ärmarna igen."

Som ett svar på detta har en fast axelsöm införts på baksidan av tröjan, vilket ger Woods en proprioceptiv punkt som indikerar för Tiger att han har rätt position. För att inte störa är axelsömmen konstruerad med ultraljudsbindning som ger en sömlös känsla mot huden.

Ärmarna är inte heller påsydda separat utan hela tröjans baksida är gjord i ett stycke, vilket minskar begränsningarna i den del som utsätts för störst påverkan i svingen – över bröstryggen.

"För mig är kläderna lika viktiga som övrig golfutrustning”, säger Tiger själv. "Mina tester med Nikes team har resulterat i en tröja som ger mig en fri känsla från uppställningen och hela vägen igenom svingen. Den obehindrade känslan gör att jag kan svinga med självförtroende."

Vårens Tiger Woods Collection bygger alla på det hållningsindikerande chassit och består av TW Trajectory, TW Graphic, TW Stripe, TW Chest Stripe och TW Modern Colour Block. De har alla Nikes Dri-FIT som för bort fukt från huden samt har fått en perforerad krage som ökar luftflödet över nacken och ger en lättare känsla.

Utöver den innovativa tekniken i Tiger Woods Collection finns även starkt framträdande mönster, klara färger och fokus på design in i minsta detalj. TW Trajectory och TW Graphic är designade utifrån Woods launch monitor-siffror för att ge en diskret bild av hans utgångsvinkel.

Länkar