Det har talats mycket om Tiger Woods återkomst till proffsgolfen och nu är det snart dags. I ett begränsat startfält utan någon cut diskuteras det om vad som skulle räknas som en lyckad comeback – och mitt bud är topp 20. Det vill säga att han inte behöver bryta på grund av skada. Allt annat är en framgång för både honom själv och för golfsporten – så stor är Tiger.

I bagen har Tiger nu stoppat i en gammal Scotty Cameron-putter och lite TaylorMade-träklubbor som komplettering till sina gamla Nike-blad. Dessutom ska han spela med en Bridgestone B330S-boll, vilket är föga överraskande eftersom ryktet säger att det är samma boll han spelat med tidigare, men då med en Nike-swoosh på.

De skor han ska spela i är en prototyp av Tigers senaste "signature shoe", Nike TW '17. Det viktiga här, och det som gör att den ser lite annorlunda ut, är att skon ska hålla foten ordentligt på plats under svingen och en lång golfdag.

“Den här skon är en viktig del av min återkomst till den sport jag älskar och har saknat så mycket”, säger Woods. “ Den ger mig ett fantastiskt stöd och det ger i sin tur det självförtroende jag behöver när jag ska gå ut och spela."

NIke TW '17 är den enda golfsko Tiger har använt sedan han återhämtat sig från sina operationer och de kommer att lanseras i butikerna under våren 2017. Tills dess får du hålla till godo med bilderna här och TV-bilderna när Hero World Challenge drar igång på torsdag.

Länkar