Det ska väl konstateras direkt att detta inte är en klubba för gemene man. Visst, Titleist hävdar att den är förlåtande, men låt oss vara ärliga, en hybrid passar nog bättre för de flesta. Samtidigt är det just det faktum att de tar fram en sjukt snygg produkt för en extremt liten del av golfarna som gör att jag inte kan göra annat än att älska den. Jag vill så klart ha en. Jag kan se mig svepa iväg en järntvåa 210 meter från semiruffen. Innerst inne vet jag så klart att det aldrig kommer att hända.

Titleist framhåller sjäva att klubban är framtagen för de med hög svinhastighet och som idag spelar med traditionella bladklubbor och som inte vill ha en hybrid av någon anledning. Jag måste nog erkänna att det inte är jag ändå. 

“I don’t like the look of hybrids, but the 712U (2-iron) looks great at address. It is a bit stronger than a 2-iron, it goes farther than a 2-iron and it’s easy to hit. It feels great, performs how I need it to, and I like having it in my bag”, säger Geoff Ogilvy som har spelat klubban ett tag. Även Adam Scott och Tim Clark har satt den i spel.

712U är en smidd klubba med lite bredare sula. Den ihåliga konstruktionen levererar en högre MOI (wiki: moment of inertia) och en djup CG (wiki: center of gravity). Resultatet sägs bli en mer konsekvent bollflykt och längd även vid lite sämre träffar.

712U kommer som järn-2, 3 & 4, med respektive 18, 21 och 24 graders loft. Den kommer endast att levereras på beställning och riktpriset i Europa är satt till 120 £ (vad det svenska priset blir vet vi inte idag). Från och med den 15:e maj tas beställningarna emot.

 

Länkar