Som vi rapporterat tidigare så skördade föregångaren Titleist 910 stora framgångar bland proffsen. Så förväntningarna är högt ställda på uppföljaren. Givetvis så framhåller också alla proffsen att klubban är mycket bättre. På alla sätt och vis. Lite lustigt att det som förra året var så overkligt bra helt plötsligt är nästan ospelbart. Det gäller ju förvisso inte enbart Titleist.

I vilket fall som helst så kommer Titleist 913 i två versioner. 913 D3 är en 460 cc-modell som är tänkt för massorna. Väljer du D2 får du ett 445 cc-huvud som ska ge lite mer "workability" och kontroll. Till skillnad från andra tillverkares modeller så levererar D2 och D3 precis samma bollhastighet, utgångsvinkel och spinn. Valet av modell handlar alltså enbart om vilken typ av klubbhuvud man föredrar. Vill du arbeta med bollen även från tee eller föredrar du en klubba som levererar även vid de där fåtal(?) träffarna utanför sweetspot?

Det Titleist gör en stor grej av med de nya modellerna är den helt nya träffytan som ska ha blivit hetare och därmed levererar en högre bollhastighet jämfört med tidigare. Den ska även vara mycket mer förlåtande än några andra Titleiest-modeller. Något som kanske gör att de hittar en något större målgrupp. Titleist har ju haft svårt att hitta ner i medelgolfarens bagar. Den nya förlåtande ytan har uppnåtts genom att den har varierande tjocklek. Den är tjockare i mitten och blir tunnare ut mot kanterna.

Båda klubborna har samma inställningsmöjligheter genom det patenterade systemet som Titleist kallar för SureFit Hosel. Genom att vrida runt ringarna på skaftet så kan du med 16 olika inställningar påverka bollflykten. Bläddra bland bilderna ovan så hittar du en "karta" över vilka inställningsmöjligheter det finns.

D3 har sex skaft att välja på, medan det till D2 finns fyra. Du hittar specifikationer för samtliga i bildspelet ovan.

Dessutom går det att köpa till en viktset som gör att det går att byta ut vikten i bakkant på klubbhuvudet för att verkligen kunna finjustera känslan och hur bollen kommer ut.

Titleist 913 D2/3 kostar 3 995 kronor och finns alltså i butik redan nu.

Länkar