Kollar man på vilken driver som är vanligast så toppar TaylorMade ligan med sina tio spelare, men de är tätt åtföljda av Titleist på nio. Allt som allt används det drivers från sju olika märken. Framförallt är det TaylorMades R1 som har gjort succé på touren, men de senaste veckorna har många faktiskt redan bytt till deras nya SLDR. På Titleist-fronten är det mer spridda skurar och faktiskt rätt många som fortfarande spelar inte bara förra årets modeller utan även äldre än så. Ping, Callaway och Nike delar tredjeplatsen med tre spelare var.

När det kommer till järnklubbor är det nio varumärken representerade. Titleist avgår med vinsten med nio spelare. TaylorMade har lyckats hitta ner i fem bagar, vilket vi tror de är rätt nöjda med eftersom detta är ett område där de tidigare har varit lite svagare. 

På bollfronten är dock dominansen från Titleist total. Mer än halva fältet sätter spinn på någon variant av Pro V1, men även här kniper TaylorMade och deras Lethal andraplatsen. Callaway HEX Chrome+ och olika varianter av Nikes bollar spelas av tre spelare.

Det är väl svårt att dra några som helst slutsatser av endast 30 spelare, men ska man säga någonting så är det väl att Titleist verkligen befäster sin position som proffsens val. De är verkligen inte det företag som skriker högst eller ens speciellt ofta och vad vi vet så betalar de inte heller sina spelare i närheten av vad till exempel Nike, Callaway eller TaylorMade gör. Ändå så är det de vanligaste märket i proffsbagarna år efter år. Vad det betyder för din golf lämnar vi dock till dig att ta ställning till.

Sen är det lite förvånade att Callaway lyser med sin frånvaro. Det har varit mycket snack om Optiforce, Razr Fit, Hot X, Mack Daddy och allt vad de heter, men till skillnad från TaylorMade som också skryter mycket och ofta, så saknas faktiskt Callaway i proffsbagarna. 

Vill du veta mer om någon av spelarnas utrustning är det bara att klicka här: