Pro V1 och Pro V1x är sällsynta exempel på när en enskild produkt känns som ett starkare varumärke än till och med det företag som tillverkar dem. Och därför är det ingen överraskning att Titleist inte ens tänkt tanken att kalla årets nya premiumbollar för något annat än just Pro V1 och Pro V1x.

Pro V1 2017 är en tredelsboll och Titleists längsta Pro V1 någonsin, med ny 2.0 ZG Process Core som ger mer längd på alla slag genom lägre spinntal för de längre klubborna och högre bollhastighet, utan att kompromissa med den mjuka känslan och närspelsprestanda som Pro V1-spelarna vill ha. Ny aerodynamik med "spherically tiled 352 tetrahedral dimple design" ger en penetrerande bollbana med ännu mer konsekvent bollflykt.

Även Pro V1x 2017, en fyrdelsboll till skillnad från vanliga Pro V1, är lång, och har en ZG Process Dual Core, samt ett dimplemönster med 328 dimplar som ger högre, men ändå konsekvent bollflykt.

Båda bollarna har ärvt den härliga prestandan i närspelet och det mjuka uretan/elastomer-skalet är exakt formulerat för att ge samma klassiska Drop and Stop-kontroll som vanligt. Det här skalet ska också vara hållbart och tåla mer spel.

Vilken boll du ska välja beror på hur du vill att bollen ska flyga, vilken känsla du vill ha och hur mycket spinn du vill ha. Pro V1 är lägre och mer penetrerande samt mjukare medan Pro V1x har en hög bollbana, lite fastare känsla och mer spinn när du slår järnklubbor.
Jordan Spieth är en av de hundratals tourspelare som redan lagt nya Pro V1x i sin bag. Den första tävling han spelade med den nya bollen var Australian Open och han vann titeln efter birdie på första hålet i särspel mot två andra spelare.

"Det jag såg direkt var den förbättrade flykten och hur bollen höll sin linje i sidvind", sade Spieth. "De sneda slagen höll sig närmare fairway och närmare green, så att jag kunde rädda par i stället för att tappa slag. Golf handlar om missar. Och om missarna inte går så långt av linjen betyder det mycket för oss, och ännu mer för amatörer.”

Vi amatörer kan få nöjet att spela den nya Pro V1 och Pro V1x från och med 25 januari och priset är 549 kronor per dussin.

Länkar