Det är som det brukar vara den här tiden på året. Det kommer nya grejer av alla möjliga slag och det är knappt man hinner hålla reda på allt. En sak som många dock håller koll på är nya Pro V1 och Pro V1x – som efter utsållning av olika prototyper nu är så färdig att Titleists proffs kan spela dem i veckans PGA-tourtävling i Las Vegas, Shriners Hospitals for Children Open.

Den så kallade tour seedingen är bara en del i Titleists grundliga testande av de nya bollarna. En annan och kanske mycket mer intressant del är när de som absolut INTE är världens bästa spelare ska hacka ut ett gäng av de nya bollarna i vattenhinder och skogar i Sverige.

600 svenska medlemmar i Titleists ”fan club” Team Titleist har nämligen fått varsitt trepack i den traditionella vita förpackningen hemskickade för att själva kunna testa. Jag har inte själv fått några bollar, men om någon av er läsare fått ett trepack får ni gärna höra av er och säga vad ni tycker.

Du som inte testar själv, men gärna vill följa hur det går i testprocessen kan följa Titleists hashtagg för det på sociala media: #Provingit

När det sedan blir dags för officiell lansering av den nya generationen ska vi som är lite äldre och ser lite sämre också kunna glädja oss åt att Pro V1 och Pro V1x kommer som gul. Hoppas då att det blir den klart lysande gula färg som AVX-bollen har.

Länkar