Vid mitt besök i England för en tid sedan fick jag prova nya P790-järnen och imponerades stort. Minst lika imponerad var jag av en röd och fin putter jag fick snabbtesta på kontorsmattan på Mercedes Benz-world. Den var en av sex modeller som ingår i TaylorMades nya TP Red Collection och kommer garanterat att leta sig ned i många bagar på touren, där Justin Rose redan synts använda en.

De sex olika så kallade performance mallet-modellerna i TP Red Collection är fem nya variationer på Ardmore-puttern samt en Chaska-modell. De har alla TaylorMades omtalade Pure Roll-teknik, och är tillverkade i 304 rostfritt stål som frästs och lackats röda för en premiumkänsla med högkontrastfärger och olika varianter på siktlinjer som ska hjälpa dig att sikta rätt.

Följande modeller ingår i TP Red Collection:

  • Ardmore: Face-balanced mallet med dubbla siktlinjer för en rak puttrörelse.
  • Ardmore CTR: Centerskaftad och face-balanced mallet utvecklad för ett perfekt centrerat sikte.
  • Ardmore 2 (“L” Neck): Progressiv mallet designad med olika siktlinjer och 27° tåhäng för en bågformad puttrörelse.
  • Ardmore 2 (double bend): Progressiv, face-balanced mallet med olika siktlinjer för en rak puttrörelse.
  • Ardmore 3: Progressiv midsize-mallet med 40° tåhäng för bågformad puttrörelse.
  • Chaska: En större och halvrundad, face-balanced mallet med tre siktlinjer för större självförtroende i puttrörelsen.

Alla putters i TP Red Collection har 355-gramshuvuden, 3,5° loft, 70° lie-vinkel och finns i antingen 34 eller 35 tum. Alla har också sulvikter för justering av tyngpunkten och optimering av prestandan.

TP Red Collection släpps till försäljning redan imorgon, 29 september, och är utrustade med ett Super Stroke Pistol GTR 1.0-grepp. 2699 kronor får du hosta upp för din nya och fina röda putter.

Länkar