Du vet hur det är. Du släpar dig mer eller mindre motvilligt till rangen. Du tar ut en hink bollar och går till första bästa matta. Rycker upp en klubba och börjar slå. Du tar inget direkt mål, du bara slår bollar planlöst på rangen tills hinken är slut och har varken blivit mycket bättre eller haft särskilt roligt när du är klar.

Men det behöver inte vara så. Det ska ju vara roligt att gå till rangen. Och du ska välja olika mål. Du ska få feedback på hur slaget blir så att du kan koppla ihop känslan för rörelsen med resultatet. Allt det där som du får när du spelar golf eller när du tar en lektion i en avancerad studio. Trackman Range 2.0 är lösningen – och det utan att du blir barskrapad på kuppen.

Trackman Range 2.0 är ett sinnrikt koncept som gör det fantastiskt mycket roligare att slå bollar eftersom du direkt får feedback i din mobila enhet – iOS såväl som Android – och både kan se 6-8 olika datapunkter men också spela spel och utmana kompisar. Allt sånt som gör att range-träningen blir nästan lika rolig som att spela golf.

Systemet har bara avslöjats nyligen och ännu finns inga hårda fakta om pris och detaljer, men det handlar om ett fast radarsystem som täcker hela rangen. Enligt Trackman kan tre enheter täcka en range som är 110 meter bred och har tre våningar – och behövs mer täckning kan fler enheter läggas till. Om rangen är liten kan en enhet räcka.

Tanken är att finansieringen ska göras antingen via att det helt enkelt slås fler bollar av fler spelare, men det går såklart också att öka priset på en hink bollar eller slå ut kostnaden på medlemsavgiften. Klart är i alla fall att det inte ska kosta något för konsumenten att använda appen. Jens Nielsen på Trackman säger att den ska vara, "free for everyone to enjoy!"

Jag ska ta en titt på det här och hoppas att det snart finns en sån här anläggning nära mig. Jag gillar att slå bollar, men det där planlösa bankandet kan omöjligt vara bra för min sving och mitt spel.

Länkar