Golf är ett svårt spel - och det är också svårt att lära sig. En lektion på 50 minuter kan göra huvudet så fyllt av vinklar, positioner och rörelser att man nästan blir svimfärdig. Därför är gruppträning det bästa sättet att utveckla sin golf.

Golfarenan i Halmstad har en utmärkt kursverksamhet där golfcoach Hasan Alijazovic förklarar så att även undertecknad förstår. Och det är inte alltid så enkelt när man har huvudet fullt av teorier och tankar och blandar ihop allt i en salig röra. Eftersom kursverksamheten också ingår i medlemskapet på Golfarenan i Halmstad var det också plånboksvänligt.

Träning ett par timmar en gång i veckan är också lagom. Man hinner smälta tankarna och idéerna, och eftersom det är gruppträning har vi turats om, hjälpt varandra och kunnat se både hur man ska göra och hur man inte ska göra.

Efter avslutad 10-veckorskurs ser svingen i princip ut som den brukar, men många av de små detaljerna är bättre och med en tydligare förståelse för vad som händer med klubbhuvudet i svingen är det också enklare att hitta en nödlösning på banan de där dagarna när det inte stämmer.

Bladkontroll var den stora grejen för mig, och det hade jag såklart många gånger tidigare fått höra, men först nu förstod jag hela sekvensen. Inför säsongen är alla deltagarna i gruppträningen nu bättre rustade – och eftersom träningsgrupperna på Halmstad Golfarena fortsätter finns ypperliga möjligheter att fortsätta förbättras.

Med ett flertal fyspass i veckan – där även de ingår i medlemsavgiften – har midjemåttet också minskat, flåset blivit bättre och kanske kan något bättre styrka också ge en bättre stabilitet i svingen. Sammanfattningsvis kan det utan tvekan sägas att övning ger färdighet.

Vinterträningen följs nu upp med fler gruppträningar för de som vill finslipa sitt golfspel ytterligare. Kolla mer på Golfarenans hemsida.

Länkar