Ni som varit med ett tag minns säkert de många fantastiska järnklubbor som Mizuno levererat. TP-9, TP-19, TP-21, MP-33, MP-64 och massor av andra fram till de senaste sköningarna MP-4 och MP-5. Och då snackar vi bladklubbor som i vissa fall var så vassa att man kunde lämna rakhyveln hemma. För vanliga dödliga har Mizuno gjort klubbor med mer hjälp utan att ge avkall på varken känslan eller estetiken.

Nu är det dags för nästa iteration av den typen av klubbor och Mizuno satsar hårt på innovation i nya JPX900-serien med bland annat bor och det nya Chromoly 4140M, ett nytt material som används i den ultratunna träffytan på JPX900 Hot Metal.

I den nya JPX900-serien finns tre nya modeller – JPX900 Tour, JPX900 Forged och JPX900 Hot Metal – och alla tre har sina egna distinkta prestandahöjande egenskaper  som bygger på en unik materialkomposition.

JPX900 Hot Metal
Det senaste materialet är Chromoly 4140M som används i JPX900 Hot Metal och kombinerar enorm bollhastighet med justerbarhet i en smidd järnklubba. Det banbrytande materialet har möjliggjort Mizunos tunnaste "cup face" någonsin vilket ger massiv längd samtidigt som det är mjukt och kan böjas i hoseln för exakt lie-justering. Wedgarna i serien har sitt eget material – ett mjukare X30-stål som ger den känsla och precision som även spelare som behöver längd vill ha kring greenerna.

JPX900 Forged
Det här är den andra generationen av Mizunos smidda järn som har stål i en legering med bor, vilket ger en smidd järnklubba med mjuk känsla som levererar höga bollhastigheter. JPX900 Forged har tagit tekniken ett steg längre med en träffyta med variabel tjocklek samt en utfräst ficka som ger större energiöverföring över ett större träffområde utan att kompromissa med Mizunos välkända känsla.

Ett utökat hålrum har gjort att 21,5 gram vikt kunnat flyttas ut till kanterna på JPX900 Forged-järnens PowerFrame för ökad stabilitet och minskad längdförlust vid orena träffar. Midsize-profilen ger bra självförtroende för proffs såväl som bättre amatörer och scoring-klubborna, J8–GW, är mer kompakta för större precision och bättre kontroll.

JPX900 Tour
Smidd i ett enda stycke 1025E Pure Select mjukt kolstål med Mizunos klassiska Grain Flow Forged-teknik är JPX900 Tour den järnklubba som har Mizunos renaste och mest solida känsla. Äkta Mizuno-feedback kombineras med avancerad stabilitet och förvånande bra resultat även utanför sweetspot tack vare vikt som kunnat flyttas ut i kanterna på huvudets PowerFrame. Den här klassiska Mizuno-klubban för bättre spelare har en satin-finish, rakare linjer och en tåprofil som tillsammans med en kompakt träffyta och avsmalnande sula ger ren känsla i träffen samt möjlighet att kontrollera både skruv och bollbana.

Mizuno utlovar att beställningar av custom-klubbor byggs och skickas på fem dagar och fortsätter leverera på sitt nu 110-åriga löfte att ”skapa de bästa produkterna för konsumenter”, med nya JPX900-serien. Man kör också vidare med sin klassiska hashtagg: #NothingFeelsLikeAMizuno

Alla de tre nya Mizuno JPX900-modellerna kommer till shopar och kan beställas online nu i september. Svenska priser har inte meddelats, men JPX900 Hot Metal kostar £105/€150 per klubba, JPX900 Tour £120/€165 per klubba och JPX900 Forged £120/€165 per klubba. Bara att krossa spargrisen och springa till shopen!

Länkar