Odyssey har redan lanserat Metal-X Arm Lock som en lösning på det kommande förbudet mot förankring. Nu kommer nästa alternativ, en riktigt tung putter vid namn Tank, med en huvudform som Odysseys vanliga #7, en populär modell både på tourerna och bland amatörer.

Tank finns i två varianter, en med konventionell längd på 34/36 tum och en längre med 38/40 tum som Odysseys chefsdesigner, Austie Rollinson, inspirerades till vid ett besök i Japan, där han såg många damer med tunga och långa putters. De tycktes vara både för långa och för tunga, men gav dem en bra pendelrörelse.

Med ett huvud som väger hela 400 gram och ett tyngre skaft med balansvikt på 30 eller 40 gram får Tank en riktigt hög totalvikt och detta, tillsammans med en balanspunkt längre ned mot huvudet, ger ett tröghetsmoment som gör att puttern motverkar handryckningar i puttrörelsen.

Den resulterande pendelrörelsen ger en bättre längdkänsla än när handlederna styr rörelsen, och med en så hög vikt är den också mycket förlåtande om man skulle råka missa sweetspot. Känslan är också bra med en ny och förbättrad White Hot-insert.

Flera tourspelare har redan provat Tank, bl.a. Nicolas Colsaerts som hade den i bagen på Doral under WGC Cadillac Championship. Vill du också prova Tank finns den i shopen från 12 april och kostar 1 895 kronor.

Länkar