Med ytterligare förbättrade egenskaper och ett modifierat utseende skapade Nike nya TW’14 med detaljerad feedback från Tiger Woods, som också hade den nya skon på sig när han vann sin 78:e PGA-tourseger i Players Championship.

Sulan på Nike TW’14 är avsedd att låta foten röra sig naturligt, och samtidigt ge skydd och grepp som en lätt prestandagolfsko. Den innovativa sulan ger bättre kontakt med marken och bättre energiutnyttjande. Den nya ovandelen har förbättrad ventilation och komfort, med strategiskt placerade perforeringar utan att man kompromissat med vattentätheten.

Nike TW’14 finns också i en iD-version där man själv kan välja önskade färgkombinationer och två olika ovandelar – en med vattentät syntetskinn för väderskydd och hållbarhet och en bättre ventilerad, exklusivt med NIKEiD, som ger bättre komfort när det är riktigt varmt.  TW’14iD finns med vanliga spikar och en spiklös Integrated Traction-variant. Naturligtvis kan man också få sitt namn eller en valfri text på skons tunga.

När Nike TW’14 kommer till shoparna i mitten på juni kommer de att kosta 1 900 kronor. Nike TW’14 iD-skon har vi inget svenskt pris på, men den ska kosta 195 pund eller 230 euro. Nya TW’14 finns i Woods färger, vitt, svart och rött, samt i Cool Grey med accenter i Vivid Blue och Venom Green (kommer 1 augusti).

Länkar