Under Armour är en relativt ny och liten aktör i golfskobranschen, men med enorma finansiella muskler är det ingen tvekan om att man har allt som krävs för att slå sig in även här.

När jag förra året fick prova Spieth One på Woburn så var den mjuka och följsamma ovandelen en ren fröjd redan från första steget. Med tanke på att banan var sjöblöt fick jag också testa att skon var vattentät – och det var den samtidigt som den ventilerade bort fukt.

Nya Spieth 2 bygger vidare på de saker som var bra med Spieth One. Man slår också till med en slogan, Made to Score, som ska gälla både skorna och den flerfaldige Major-vinnaren som de är namngivna efter.

Bland det som är nytt märks ett Gore-Tex-membran som vi nu alla vet är top of the line för golfskor. Här finns också ultrastarka TPU-fibrer som vävts in i ovandelen för att ge ett stabilt stöd samtidigt som vikten hålls ned.

Lanseringen görs i år i Las Vegas och utan mig, men jag har förhoppningar om att få ett par som test och återkommer med ett omdöme. Under tiden kan ni njuta av Jordan Spieths Instagram-film här och Under Armours Instagram-film här.

Spieth 2 landade i utvalda butiker och online på UA.com idag och ska kosta 200 euro, vilket sannolikt blir tvåtusen spänn här hemma. Då ingår sannolikt fortfarande sinnrika mjukspikarna med Rotational Resistance och extra bra grepp i olika riktningar och positioner.

Länkar