Med betydligt snyggare sula, lägre profil och en hybridsula i stället för mjukspikar är nya BIOM Cool Pro från ECCO Golf en mycket värdig uppföljare som är väl värd de 2300 kronor den kostar.

Vattentät och väl ventilerad natural motion i ECCO Golf BIOM Cool Pro

Danska ECCO GOLF är pionjärer i golfskobranschen och har kombinerat två mycket innovativa tekniker som ytterligare höjer prestandan med lanseringen av ECCO BIOM® COOL PRO.

ECCO BIOM® COOL PRO levererar en helt unik prestanda i en hybridgolfsko som bygger på de beprövade fördelarna med plattformarna BIOM® och GORE-TEX® SURROUND® som tillsammans ger ventilering och klimatkomfort i 360 runda efter runda.

BIOM® COOL PRO bygger på ECCOs exklusiva BIOM® NATURAL MOTION-läst som ger en anatomisk passform med stöd för fotens naturliga form och har en lågprofil som ger utmärkt kontakt med marken.

Den nydanande TRI-FI-GRIP™-yttersulan säkerställer en zonprestanda med flera funktioner i tre segment – för stabilitet, för hållbarhet och för rotationsstöd. Med ultrahållbart TPU tål sulan mycket slitage både på golfbanan och på stan utan att prestandan påverkas.

GORE-TEX® SURROUND® är en teknik som tagits fram i ett partnerskap mellan ECCO och GORE-TEX, vilket tillsammans med ECCO GOLFs finjusterade TPU EXHAUST GRID i mellansulan gör att frisk luft kommer åt fotsulan direkt samtidigt som värme och fukt förs ut. Denna kraftfulla kombination ger ventilering i 360° samt gör skon helt vattentät från utslaget på ettan till sista putten på 18 och ännu längre.

ECCO BIOM® COOL PRO har flera av ECCO GOLFs innovativa egenskaper för komfort, som:

  • ECCO FLUIDFORM™ Direct Comfort Technology som är en ’formförändringsprocess’ där högspecialiserade, flytande material formas runt en anatomisk läst för att ge en perfekt balans mellan stötdämpning och energiåterföring. Det ger samtidigt en flexibel och hållbar sammansättning utan de kompromisser som annars är vanliga vid sydd eller limmad monteringEn BIOM® NATURAL MOTION®-läst, baserad på skanningar av över 1 000 idrottares fötter, speglar fotens naturliga konturer och låter den röra sig mer naturligt, närmare marken samt fungerar som en andra hud runt foten
  • En ECCO TRI-FI-GRIP™-yttersula säkerställer zonprestanda med flera funktioner för utmärkt fotfäste, stabilitet, hållbarhet och flexibilitet medan en ultraslitstark TPU-konstruktion minimerar slitaget både på och utanför golfbanan utan att prestandan påverkas
  • Den finjusterade andra generationen TPU EXHAUST GRID som är inbyggd i skons mellansula har större, vinklade öppningar som för in luft direkt till fotsulan medan fukt och värme förs ut för optimal ventilering

Skons ovandel är tillverkad med extra slitstarkt och tunt, tvåfärgat och lyxigt ECCO-jakskinn från ECCOs egna garverier, med perforering i framfoten, naturlig och sportig känsla samt lika delar matt och glansig yta. GORE-TEX® SURROUND® ger en 100 % vattentät konstruktion med ventilering i 360° som håller fötterna torra och sköna.

En plös med dubbelt neoprenskikt ger mjuk känsla, omedelbar komfort och gör det enkelt att ta på och av skon. ECCO CALF CRUST-skinn ger en premiumkänsla medan reflexdetaljer ger skon en sportig och atletisk look.

ECCO BIOM® COOL PRO tillverkas i företagets egna fabriker där en sko i ett stycke skapas med FLUIDFORM™ Technology som fäster ovandelen vid yttersulan utan limning eller sömmar. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och slitstark.

ECCO GOLF-skor används på tävlingar runt om i världen av bland andra Europas Ryder Cup-kapten 2018 Thomas Bjørn, Fred Couples, Doc Redman, Lydia Ko, Minjee Lee och Caroline Masson. Mer information om ECCO GOLF finns på golf.ecco.com.

Länkar