Sedan 2007 har Sun Mountain levererat vattentäta golfbagar till spelare som inte bara är finvädersgolfare. H2NO-bagarna har fungerat utmärkt och hållit innehållet torrt i alla väder, om än kanske fungerat lite för bra för spelare som glömt stänga alla fickor och fått känna hur bagen blivit tyngre och tyngre när vattnet blivit kvar i fickorna.

Just tyngden har varit den enda riktiga stötestenen med de H2NO-bagar som sålts tidigare och med 2014-kollektionen kommer äntligen de lättviktare som så många efterfrågat. Både H2NO Lite och H2NO Ultra Lite är helt vattentäta med tejpade sömmar och vattentäta dragkedjor.

H2NO Lite väger drygt två kilo och har en 9,5" topp med fyra fack. Den har fem fickor, smidiga handtag och ett system med benlås när bagen ska ligga på vagn, vilket också underlättas av konstruktionen av botten.

H2No Ultra Lite väger ännu mindre, bara 1,8 kg, men har då bara tre fack och en topp på 8,5". Den har fyra fickor, men i övrigt samma funktioner som H2NO Lite och lär bli ett populärt val bland de som annars har pencilbag, men gärna vill ha benställning.

Bagarna släpps i USA från oktober, men kommer sannolikt inte till Sverige förrän 2014 och priserna är inte helt klara. I USA kostar H2NO Lite 259 dollar och H2NO Ultra Lite 229 dollar. Det kommer även en större bag, H2NO Cart Bag, för den som gärna vill ha med sig halva bohaget på banan.

Länkar