Den 22 februari får en lycklig läsare en fullständig utprovning av en ny TaylorMade M5 eller M6 i WM Golfshops TaylorMade-studio på Bråvikens Golfklubb. Med hjälp av erfarne utprovaren William Monier får den lyckligt lottade prova de båda huvudena med olika skaft och inställningar för att komma fram till vilken av TaylorMades två nya drivers som passar bäst.

När TaylorMade tidigare i år lanserade sina nya M5- och M6-drivers med så kallad Speed Injected Twist Face var den stora nyheten att spelare inte längre behövde hoppas på tur i det så kallade fartlotteriet. Eftersom drivers från alla tillverkare måste uppfylla reglerna för maximal trampolineffekt tillverkas de alla med en viss marginal för tillverkningstoleranser. Det betyder att många drivers hade en lägre trampolineffekt än vad som egentligen är tillåtet.Nu är det slut med det. Alla M5- och M6-drivers tillverkas med en trampolineffekt som är över den tillåtna gränsen och genomgår sedan en avancerad process där ett harts injiceras för att justera ned effekten till gränsen.

Med Injected Twist Face är därför varenda driver tillverkad så att den håller tourklass. Du kan välja vilken TaylorMade-driver du vill och vara trygg i förvissningen att du har en klubba med bra fart och enorm sweetspot. Om du väljer en annan klubba får du hoppas på tur med ”fartlotteriet”.

Anmäl dig i stället nedan och hoppas på tur i utlottningen av en fullständigt utprovad M5 eller M6 – allt du behöver göra är att kunna inställa dig på Bråviken den 22 februari och få en rejäl genomgång av erfarne utprovaren William Monier.

Vad skiljer då M5 och M6?
Ovanifrån är det ingen tvekan om att M5 och M6 tillhör samma familj. De har båda en ny mattsvart topp i kolfiberkomposit. Båda har en tunnare tvåfärgad design på toppen. Och båda har röda färgaccenter som pricken över i på huvudet.

När det gäller träffytan är de helt identiska. Du ser direkt att Twist Face-logotypen från 2018 finns kvar, men den stora nyheten är två röda Tuning Ports långt ned mot tån och hälen. Det är här Speed Injected-tekniken kommer in – som kalibrerar alla huvud så att de verkligen ger maximal bollhastighet.

Först när du tittar på sulorna ser du skillnaderna mellan TaylorMades två drivers. Liksom tidigare M-drivers med jämna och udda nummer är den största skillnaden mellan M5 och M6 justeringsmöjligheterna.

Båda har ett Hammerhead 2.0-spår (som ger en massiv sweetspot och ökar både bollhastighet och de förlåtande egenskaperna), en justerbar Loft Sleeve som kan öka/minska loftet två grader. M5-drivern har också utökade justeringsmöjligheter i form av nya Inverted T-Track.

Det omdesignade Inverted T-Track har två flyttbara tiogramsvikter som kan öka motståndet mot vridning (ge mer förlåtande egenskaper) samt finjustera utgångsförhållanden och (högt/lågt och vänster/höger) samt spinnegenskaper. På det här viset kan en M5-driver helt anpassas till spelarens önskemål. Om du behöver en klubba med mindre spinn kan du få ett lägre spinntal med en M5 än med en M6. Dessutom kan du naturligtvis ställa om klubban om din sving förändras.

För M6 handlar den största skillnaden om det stora fokus som ligger på förlåtande egenskaper. Främst är det de nya, lätta kolfiberkompositpanelerna i sulan som gjort att mer massa kunnat omfördelas till M6:ans aerodynamiska Inertia Generator. Den väger hela 46 gram och ökar motståndet mot vridning samtidigt som den sänker tyngdpunkten – vilket tillsammans ger mer förlåtande egenskaper, högre utgångsvinkel och mindre spinn.

Välj en M5:a om …
Du gillar att skruva och fixa med dina inställningar eller behöver mindre spinn. M5 ger dig stor frihet att anpassa utgångsförhållanden och prestanda – du kan flytta fram vikterna för att minimera backspinn eller flytta tillbaka dem för maximalt förlåtande egenskaper (och allting däremellan). Som nämnts ovan kan detta vara särskilt användbart om du är mitt uppe i en omläggning av svingen. Beroende på hur du svingar för dagen kan du också finjustera vikternas position i M5:ans Inverted T-Track innan du slår ut på ettan.

Välj en M6:a om …
Du vill ha maximalt förlåtande egenskaper och inget krångel. Justeringsmöjligheterna som Inverted T-Track ger är spännande för en del, men de flesta vill bara ha en klubba de kan rycka upp och skicka iväg bollen med. All teknik i M6:an bidrar till förlåtande egenskaper – och trots att fokus ligger på att hjälpa dig så ska du inte bli avskräckt om du själv står för talangen. Med en aning mer spinn är M6 också utmärkt för bättre spelare som vill ha lite mer skruv. Exempelvis vann Dustin Johnson nyligen i Saudiarabien med just en M6:a!

Du som deltar i tävlingen godkänner att Kittad för Golf delar din e-postadress med TaylorMade. Du måste också själv kunna ta dig till Bråviken den 22/2 för utprovningen av drivern. Senast 15 februari måste du ha registrerat dig för att ha en chans att vinna drivern.

Länkar

Tävla här!