I samband med Nordea Masters har Henrik Stenson Eyewear en egen monter i sponsorbyn och om du skyndar dig dit kan du köpa ett par Limited Edition Nordea Masters-solglasögon och får dessutom 100 kronor i rabatt under tävlingen.

Utöver Performance-bågarna Iceman och Stinger finns även en Street-serie med solglasögon som passar lika bra i bilen och på stan som på stranden och på båten. Det finns också ett antal snygga bågar för dig som har vanliga slipade glasögon till vardags. Och ska du golfa kan du få slipade linser även till Performance-bågarna. Detta och mycket annat kan du se och få veta mer om i Henrik Stenson Eyewears monter på Barsebäck, där lyckliga besökare idag kunde få Henriks autograf på sina nyinköpta solglasögon.

Du som inte har möjlighet att åka till tävlingen kan gå in på Henrik Stenson Eyewears hemsida och titta igenom kollektionen. Där kan du också läsa mer om både de olika bågarna som är tillgängliga och de högteknologiska kontrast-linserna PowerEye, som ger ett heltäckande skydd mot solens skadliga strålar och minskar reflexer och andra visuella och optiska störningar så att du ska kunna hålla fokus längre. Läs mer om linserna här.

Stenson har själv varit delaktig i utvecklingen av Powereye som gör att ögonen blir mindre trötta och ökar kontrasten utan att störa den naturliga färgbalansen.

– Jag vet hur viktigt det är att skydda ögonen och att bära solglasögon som är anpassade till uppgiften, säger Henrik själv. Golfspelare utsätts för farligt solljus och reflektioner som tröttar ut ögat – så rätt ögonskydd är viktigt för oss golfare.

Stensons stora engagemang för juniorgolf lyser också igenom i hans nya bolag, och de yngre golfspelarna kan skydda sina ögon med en juniormodell som fått namnet Iceman Jr.

Vi drar vårt strå till stacken och ger en glad Kittad för Golf-läsare bättre skydd mot solens strålar och lottar ut Iceman-glasögon i Nordea Masters Limited Edition. Allt du behöver göra är att gissa vem som vinner Nordea Masters 2017 och vad vinnarscoren blir. På måndag drar vi lott bland de rätta svaren (och närmast vinnarscoren) och skickar glasögonen på posten.

/Edit: Ingen lyckades pricka in Renato Paratore, men Patrik Nyman och Håkan Wedin hade nästan rätt och får varsitt par solglasögon.

Länkar