Som vanligt avgjordes US Masters på söndagens sista nio hål och det kändes aldrig säkert vem som skulle vinna. Jason Day avslutade för andra dagen i rad med två sena bogeys och föll ifrån. Brandt Snedeker hade ännu en dålig avslutningsrunda. Tiger Woods kunde inte få i puttarna. Adam Scott firade lite för tidigt efter birdien på det 72:a hålet, eftersom Cabrera, som trots sin enorma längd spelat de två par 5-hålen på inrundan ett över par, slog ett briljant inspel och sänkte en meterputt för särspel.

Varsitt räddat par på hål 18 följdes av en promenad till tionde hålet där Adam Scott slog en fairwayklubba till ett riktigt bra läge, medan Angel Cabrera slog en järnklubba nästan lika långt. Efter två bra inspel handlade det om puttning och Cabrera kunde bara se på när Scott satte sin putt sedan hans egen birdieputt retligt stannat på hålkanten. För första gången hade en australiensare vunnit US Masters.

När Bubba Watson hängde på Scott den gröna kavajen var han märkbart rörd och tackade sin, och alla australiensiska golfspelares, stora idol Greg Norman för allt han betytt för golfen "down under".

I Titleist-bagen som Tigers förre caddie Steve Williams bar runt på Augusta National i det stilla regnet finns idel Titleist-klubbor och på Acushnet skrattar man nog hela vägen till banken i och med det uppsving som lär komma för allt från klubbor och bollar till skor och kläder.

Det här hade Scott i sin vinnarbag:
Driver: Titleist 913 D3, 9,5°
Fairwayklubba: Titleist 910 Fd, 15°
Utilityjärn: Titleist 712U, J2
Järnklubbor: Titleist 710 MB, J3-J9
Wedgar: Titleist Vokey Design SM4, 48°, 54° och Vokey TVD-K, 60°
Putter: Scotty Cameron Futura X Prototype, 52"
Boll: Titleist ProV1

Mest intressant i bagen är kanske 913-drivern, som Scott nyss lagt i bagen, och utilityjärnklubban som nyligen lanserades även för vanliga golfspelare. Många som tidigare spelat järntvå har haft svårt att hitta någon sådan i de vanliga klubbseten och det kommer nog att bli några som byter sina hybrider mot ett utilityjärn.

De åtta fans som gissat Scott som vinnare i vår R1-tävling får bita på fingernaglarna några dagar till innan vi avslöjar vem som vinner R1:an och limited edition-prylarna.

Länkar