Efter ett regnavbrott fick de normalt långsamma PGA-tourspelarna rejäl fart på spelet för att undvika en måndagsavslutning. Det passade "blixtsnabbe" värmlänningen Jonas Blixt som hand i handsken och en avslutande 67-runda räckte till seger med två slag sedan spelarna som legat före honom i resultatlistan föll ifrån en efter en.

Utöver en plats i US Masters och andra PGA-tourtävlingar med begränsat startfält får Blixt också med segern här en liten chans till spel i The Open på Muirfield.

Med några undantag är Blixts bag som sig bör full med Cobra-klubbor, där en 61-graders wedge kanske är mest anmärkningsvärd. Det är en Tour Trusty-prototyp som är väl stämplad och knappast lär förväxlas med någon annan spelares klubba. Den här wedgen är försedd med tekniska finesser som större frästa grooves för mer spinn och kontroll samt en sula med trippel-bounce för allt från inspel till höga lobbar.

Utöver det är puttningsmästaren Blixts vassaste vapen såklart puttern. Med sin Yes! Donna II behövde Jonas bara 26 puttar under gårdagen, vilket trots att det är imponerande ändå var fyra puttar mer än gamle räven Tom Watson behövde när han matchade Blixts avslutningsrunda.

I Blixts vinnarbag:
Driver: Cobra ZL Encore, 8,5°
Fairwayklubba: Taylormade RocketBallz, 15°
Hybrid: Cobra Baffler T-Rail 2
Järnklubbor: Cobra S3 Pro MB, J3-PW
Wedgar: Titleist Vokey SM4, 54° och Cobra Tour Trusty Prototype, 61°
Putter: Yes! Donna 2
Boll: Titleist ProV1x

Jonas är också en bra reklampelare för Puma med en full uppsättning Puma-kläder och ett par AMP CELL Fusion-skor.

Länkar