Upplösningen var rafflande. I klubbhuset satt svensken David Lingmerth efter en bogeyfri 62:a och väntade. Charles Howell III, Brian Gay och Scott Stallings hade alla chansen att vinna genom en birde på det relativt enkla 18:e hålet. Howell treputtade för par, Brian Gay lyckades inte chip och enputta och Scott gjorde bogey efter vattenbesök. David var alltså i särspel om segern i sin andra tävling på PGA Touren. Väl där tog det dock slut snabbt med en rejäl hook ner i vattnet på andraslaget. 

Brian och Charles gick vidare till hål nummer tio. Brian satt upp inspelet 1,5 meter från pinnen och efter att Howell inte lyckats komma upp och ner från bunkern så hade Brian två puttar på sig för seger. Han behövde bara en och fjärde PGA Tour-segern var ett faktum.

I Brians bag hittar vi samma driver som Dustin Johnson vann på Hawaii med - Taylormade R1. Efter förra årets utskåpning av Titleist i vinnarbagarna så har Taylormade rivstartat med två av tre vinster hittills i år.

Sammanlagt finns det hela fem olika tillverkare representerade i bagen. Med fyra träklubbor (alla från olika modellserier) och fyra olika modeller av järnklubbor detta väl ändå vara den spretigaste bagen på touren, eller?

Brian Gays bag under Humana Challange 2013:
DRIVER: Taylormade R1 (9°)  - Oban Kiyoshi White skaft
FAIRWAY: Adams Speedline LS (13°) - Oban Kiyoshi White shaft
HYBRIDER: Taylormade Rocketballz Tour (16.5°) and Taylormade Rescue TP (19°) - Aldila NV skaft
JÄRNKLUBBOR: Taylormade RocketBladez (4), Mizuno MP-60 (5-8); Mizuno MP-32 (9, PW) - Project X 6.0 shafts
WEDGE: Titleist Vokey (56° &  60°) with True Temper DG Spinner shafts
PUTTER: Bettinardi BBS Tour Prototype

(OBS! I en tidigare version av denna artikel hade vi fått felaktiga uppgifter om Brians klubbor. Dessa är nu åtgärdade)

Länkar