Hunter Mahan hade sett bombsäker ut hela veckan och inte varit ned någon gång innan han mötte Matt Kuchar i finalen. På fjärde hålet kunde han dock inte rädda par och blev ett ned, vilket tycktes störa honom så mycket att han gjorde några okarakteristiska misstag. Trots en tapper spurt av Mahan på sista nio lyckades Kuchar dock hålla undan och när han fick sin korta birdieputt på 17 skänkt var matchen klar och segern skrevs till 2/1.

Trots de stora utrustningsjättarnas enorma marknadsföringsbudgetar så är det därmed relativt blygsamma Bridgestone Golf som nu har spelare 1 och 2 på FedEx Cup-listan. Kuchar är tvåa och Brandt Snedeker, som spelade så storartat med en seger, två andraplatser och en tredjeplats på fem tävlingar, är etta. Snedeker var inte ens i Arizona utan hade valt att ta ledigt den här veckan.

Utöver Bridgestone-klubborna har Kuchar även en 14,5-graders PING Anser-spoon och en 20-graders PING Anser-hybrid (en mycket populär klubba i vinnarbagarna, räkna med att PING kommer att påpeka det i sin marknadsföring), en Bettinardi-putter och en järnfyra från i Sverige relativt okända Fourteen Golf. 

I Matt Kuchars vinnarbag:
DRIVER: Bridgestone J40 430, 9.5°
FAIRWAYKLUBBA: PING Anser, 14.5°
HYBRID: PING Anser, 20°
JÄRNKLUBBOR: Fourteen Golf J4 ,Bridgestone J40 CB (5-PW)
WEDGAR: Bridgestone J40 (52°, 56°), TT DG S400, Vokey Design SM4 (62°)
PUTTER: Bettinardi Signature Model 1
BOLL: Bridgestone Tour B330-S

Länkar