I upploppet på tre tävlingar i rad låg Matt Kuchar bra till för att vinna , men i Valero Texas Open, Shell Houston Open och US Masters snubblade han på mållinjen och fick nöja sig med en väl tilltagen check.

Med en sanslös inledning på söndagsrundan av RBC Heritage, där han gjorde sju birdies på de första tio hålen, jagade Matt Kuchar ikapp Luke Donald – bara för att treputta från "ingenstans" på sjuttonde hålet och falla tillbaka till delad ledning med engelsmannen.

Järnfemman in till greenen på det så välkända 18:e hålet på Harbour Town Golf Links räckte inte till utan landade i bunkern kort om green. I det läget kändes det sannolikt som "deja vu all over again", men när bollen rullade i hål efter en perfekt slagen sandwedge kunde både publiken och Kuchar jubla.

Matt Kuchar har varit trogen Bridgestone Golf sedan han blev proffs 2000. Det är inget stort märke här i Sverige, men gör tappra försök att få oss att byta boll bl.a. med sitt engagemang för "ball fitting", utprovning av bollar. Och det är märkligt hur lite folk bryr sig om vilken boll de spelar med tanke på att det är ett mycket billigare sätt att förbättra sina chanser på banan än att köpa ny driver varenda år.

Han har också den Bettinardi-putter vi tidigare skrivit om – med den hemsnickrade förankringsmodellen som kommer att vara tillåten även nästa år. Väl värt att prova för alla som har svårt att kontrollera en kort putter och vill förbereda sig inför förbudet mot förankring.

I Matt Kuchars vinnarbag:
Driver: Bridgestone J40 430, 9,5° med Accra M4-55 Tour Proto
Fairwayklubba: Ping G25, 15° med Fujikura Speeder 757X
Hybrider: Ping Anser, 20° och 23° med Aldila Tour Blue Hybrid 85X
Järnklubbor: Bridgestone J40 Cavity Back, J5-PW med Aerotech SteelFiber i95 Constant Weight
Wedgar: Bridgestone J40 Black Oxide, 52°, och Cleveland 588 RTX Satin, 58°, båda med True Temper Dynamic Gold S400 Tour Issue samt en Titleist Vokey SM4, 62°, med KBS Wedge 120S, Black Nickel Finish
Putter: Bettinardi Matt Kuchar Signature Model 1 (44,75", 7° loft)
Boll: Bridgestone Tour B330-S

Länkar