Med tre spelare i delad ledning inför de tre svåra avslutningshålen, "The Snake Pit" på Copperhead i Innisbrook var Valspar Championship en helt öppen affär. Men efter en chip i kopp för birdie på 16, ett av banans – och tourens – svåraste hål samt birdie på 17 och bombsäkert par på sista kunde John Senden jublande höja pokalen i luften.

För Senden var det ett slut på sju svåra år – som gått sedan han tog sin första seger på PGA-touren och i stället se framåt. I första hand mot US Masters där den 42-årige australiensaren nu hoppas göra om det hans landsman Adam Scott gjorde förra året.

TaylorMade-spelaren John Senden hade till synes anammat företagets "Loft Up"-kampanj och lagt en 12-graders SLDR 430-driver i bagen, men enligt obekräftade uppgifter på nätet så var den nedskruvad till mer moderata 10,5 grader – iofs ändå en bit upp från det tidigare snittet för tourspelare.

I TaylorMade-bagen låg också en Monte Carlo Ghost Tour-putter som var en av nycklarna till segern, med de många känsliga puttar som Senden slog hela veckan. Utöver det var det dock en lite blandad bag, med en driving iron från Titleist, Cleveland-wedgar och Pro V1.

I Sendens vinnarbag:
Driver: TaylorMade SLDR 430 12° (nedskruvad till 10,5°) med Aldila Tour Green 70X
Fairwayklubba: TaylorMade RBZ Tour, 15° med Aldila RIP Phenom 70X
Järnklubbor: Titleist 712U, J2 och TaylorMade MB Forged, J3-PW med Nippon N.S. Pro Modus 3
Wedgar: Cleveland 588, 54° och 58° med Nippon N.S. Pro WV 125 Tour Only
Putter: TaylorMade Monte Carlo Ghost Tour
Boll: Titleist Pro V1

Länkar