De fjorton första tävlingarna 2013 vanns av amerikanska spelare. Faktum är att amerikanska spelare vunnit 16 tävlingar i rad så långt tillbaka som till Jonas Blixt seger i Frys.com förra året, men Valero Texas Open - som kunde tangerat rekordsviten på 17 tävlingar i rad med amerikanska vinnare - blev alltså slutet.

Martin Laird, skotten som tidigare bl.a. vunnit Arnold Palmers inbjudningstävling på Bay Hill, visade upp ett imponerande spel och gjorde nio birdies och nio par för en 63-runda och totalt 14 under par, en score som ingen kunde matcha även om Rory McIlroy gjorde ett tappert försök.

Lairds seger var också en stor framgång för TaylorMade som hade levererat allt i bagen utom wedgarna (Vokey). TaylorMade var dock sannolikt mest nöjda med skottens val av driver, en RocketBallz Stage 2, uppföljaren på förra årets omåttligt populära RocketBallz. Lairds modell är en Tour-modell med samma utseende, men med en förändrad tyngdpunkt som passar bättre för spelare med högre svinghastighet.

En annan intressant detalj är Lairds Ghost Tour-putter. Det är en magputter, men han förankrar den inte utan använder den för att han gillar balansen och tyngden i den. Kan mycket väl bli en vanlig syn på touren om förbudet mot förankring införs, eftersom just tyngd i putterhuvudet efterfrågas av många tourspelare.

I Lairds vinnarbag:
Driver: TaylorMade RBZ Stage 2 Tour, 9°
Fairwayklubbor: TaylorMade RBZ Stage 2 Tour 3 HL, 16,5° och TaylorMade R9, 19°
Järnklubbor: TaylorMade TP 2008, J3-J4 och TaylorMade MC, J5-PW
Wedgar: Titleist Vokey Design SM4 TVD 54°, 58°
Putter: TaylorMade Ghost Tour DA-12 (magputter)
Boll: TaylorMade Lethal
Skor: adizero Tour
 

Länkar