No woman, no cry. Och heller inga distraktioner tycks det. Efter att ha dumpat Caroline Wozniacki så nära inpå bröllopet att inbjudningarna redan sänts ut återfann Rory McIlroy storformen och gick runt solstekta Wentworth på 66 slag för att äntligen vinna en tävling igen. 

Det blev McIlroys sjätte Europatourseger och Nike-spelaren hade stor nytta av sin Nike VRS Covert 2.0 Tour-driver som han snittade nästan 300 yards med. Han hyllade både den och sin Nike RZN Black-boll och kallade dem "den bästa kombinationen av driver och boll som jag någonsin haft".

Inför tävlingen på Wentworth lade McIlroy en ny Nike VR X3X Toe Sweep 59-gradare i bagen. Den här wedgen har en bredare sula ut mot tån och avfasad häl för att det ska vara enklare att rädda sig från den tjockaste ruffen kring greenerna.

Det tycks också som att han nu blivit vän med sin Nike Method 006-putter som nu lyckats tränga undan den Scotty Cameron-putter som den unge nordirländaren annars haft i bagen trots sitt 14-klubborskontrakt med Nike.

I McIlroys vinnarbag:
Driver: Nike VRS Covert 2.0 Tour, 8,5° med Kuro Kage XTS 70X
Fairwayklubba:  Nike VRS Covert 15° och 19°
Järnklubbor: Nike VR Pro Blade, J4-J9
Wedgar: VR Forged, 47°, 52°, 56° och VR X3X 59° toe sweep
Putter: Nike Method 006
Boll: Nike RZN Black
Kläder: Nike Tour Performance Collection
Skor: Nike Lunar Control

Länkar