När den vänsterspelande amerikanen Phil Mickelson vann Scottish Open förra veckan talades det om "förbannelsen" som handlar om att ingen lyckats vinna både den tävlingen och The Open Championship. Det snacket kan vi nu lägga till handlingarna – tillsammans med samma diskussion om US Masters som Mickelson också vunnit efter att ha tagit hem tävlingen veckan innan.

På Muirfield handlade det annars inte så mycket om att jaga och göra birdies utan mer om att försöka hålla bollen på det någorlunda kortklippta och undvika de förrädiska bunkrarna. Flera gånger under veckan såg vi spelare stå på knä och försöka sträcka ned klubban för att slå upp sina bollar ur sanden.

För svenskt vidkommande var Stensons andraplats samtidigt både en glädje och en besvikelse. Efter nio hål var han i delad ledning, men två missade birdiechanser på tian och elvan följt av bogeys på tolv och tretton förstörde chanserna till en historisk första Major för Sverige. I hans bag fanns dock en intressant klubba – Callaways X Utility, som snart får en liten genomgång här på Kittad.

Mickelsons bag var en udda fågel även på Muirfield, där många spelare valde att slå ut med järnklubbor på de flesta hålen. Han hade inte ens någon driver med i sin bag, utan förlitade sig på den 3 Deep som Callaway utvecklat särskilt för honom – och det blev också lite av en vinnarklubba efter att han som en av mycket få spelare lyckades nå 17:e green på två slag och tvåputta för birdie.

Den fantastiska birdien på det skräckinjagande avslutningshålet var också en historia i sig. I intervjuer efter rundan berättade "Phil the Thrill" hur han mindes treputten på 18 förra veckan och därför rullade fram bollen så försiktigt han kunde med sin Versa #9 och bara lät bollen dö över kanten. Han hade också redan inför tävlingen nämnt att han hittat "det" i sin puttning.

I Mickelsons vinnarbag:
Fairwayklubba: Callaway X Hot 3Deep, 13°
Hybrid: Ping Anser, 17°
Järnklubbor: Callaway X Forged 2013, J4–PW
Wedgar: Callaway X Series Jaws, 52° och 56°, Callaway Mack Daddy 2 "U Grind", 60° och 64°
Putter: Odyssey Versa #9 (vit/svart/vit) med White Hot Pro-insert
Boll: Callaway HEX Chrome+

Länkar