Henrik Stensons sommar har varit en lång framgångssaga med framskjutna placeringar i US Open (21:a plats), BMW International Open (10:e plats), Scottish Open (delad trea), British Open (tvåa), US PGA Championship (trea) och så nu äntligen seger i Deutsche Bank Championship efter en 43:e plats förra veckan då spelet fanns där, men puttningen inte riktigt satt.

Just puttningen har varit en snackis om Stenson och kanske främst för att han varit lite ojämn. I händerna har Stenson en tid nu haft en putter från det ganska okända märket Piretti, en liten klubbtillverkare från Texas.

Henriks modell heter "Inspired by Henrik Stenson Cottonwood II" och är som namnet antyder framtagen av Piretti efter Henriks feedback. Huvudet är precisionsfräst i kolstål och har en lite längre hosel för att passa Henriks puttstil. Den har också Henriks egen logo på sulan och ett snyggt blå-gult headcover.

Vill du ha en likadan putter som Henrik spelar med så finns den att beställa på Pirettis hemsida till vrakpriset 4 995 kronor. Det finns dock ingen garanti för att du, som Henrik, lyckas spela in fem miljoner dollar med den på bara några månader. Hans fina spel har nu resulterat i att han leder både FedEx Cup och Race to Dubai. Han kan därmed bli den första som vinner båda finalerna. Luke Donald och Rory McIlroy vann båda penninglistorna 2011 respektive 2012, men varken Donald eller McIlroy lyckades kamma hem FedEx Cup.

I Henrik Stensons vinnarbag:
Driver: TaylorMade R1 9°
Fairwayklubbor: Callaway Diablo Octane Tour 13° och 18°
Järnklubbor: Callaway Legacy Black J3–J9
Wedgar: Callaway Legacy Black 48°, Cleveland 588 RTX 51° och 58°
Putter: Piretti Inspired by Henrik Stenson Cottonwood II
Boll: Titleist Pro V1x

Länkar