Tiger Woods var tillbaka på en av sina favoritbanor, Torrey Pines utanför San Diego. Åtta vinster på 13 försök är hans facit därifrån.

Trots en driver som spred bollar både höger och vänster under slutvarvet så var denna vinsten något annat än fjolårets tre segrar. Den fokuserade blicken var tillbaka, wedgarna var vassa som rakblad och puttstroket mjukt som vispad grädde. Segern var odiskutabel som så många gånger tidigare.

Tävlingen gick på två banor inledningsvis och redan under torsdagen när Tiger spelade den svårare södra banan kunde man ana var som var på gång. Toppen av ledartavlan var full med låga scorer från norra banan, men Tigers fyra under på södra var bara tre sämre än ledarscoren. Och mycket riktigt, när han fick gå ut på norra dagen därpå sköt han 65 och gick upp i ledning. En ledning som han i vanlig ordning aldrig släppte. Efter en slarvig avslutning med fyra över de sista sex blev marginalen till slut "bara" fyra slag ner till Brandt Snedeker och Josh Teater på delad andraplats.

Det finns inte en skandal i världen som kan ändra på att Tiger Woods är golfens fixstjärna. Han och Nike har mer eller mindre smält samman genom åren. Bollar, kläder, klubbor, skor, handskar, allt är Nike och Tiger förkroppsligar Nikes varumärke på ett sätt som få idrottsmän inom någon sport gör. Denna sammanbladning har så klart varit strategi från Nikes sida redan från första stund 1996 och det syns tydligt i deras första TV-reklam tillsammans ovan. Idag är det svårt att tänka sig någon av dem utan den andre. Och även när det blåste som värst kring Tiger så stod Nike kvar vid hans sida.

I Tigers bag händer det dock inte lika mycket som i hans privatliv. Det är samma uppställning som förra året. Han har till exempel valt att behålla sin VR Tour-driver istället för att byta till den nya VR_S Covert som Rory och många av de andra Nike-spelarna har. 

Tiger Woods bag under Farmer Insurance Open:
DRIVER: Nike VR Tour. 8,5 grader
FAIRWAYKLUBBOR: Nike VR Pro LTD 3 Wood.,15 grader. Nike SQ II 5 Wood, 19 grader.
JÄRNKLUBBOR: Nike VR Pro Blades
WEDGAR: Nike VR PRO SW + LW. 56 & 60 grader
PUTTER: Nike Mehtod 001
BOLL: One Tour D
SKOR: Nike TW Free Inspired Prototype
Tiger byter mellan träfem och järntvå beroende på hur uppsättningen och konditionen på banan är.

Länkar