Wilson Staff är ett märke som under sina många år som toppmärke hjälpt många spelare till Major-segrar. De senaste åren har märket dock levt en mer anonym tillvaro och det ska man nu förändra.

Michael Vrska, Wilson Golfs globala utvecklingschef som kom över från Adams Golf 2011, säger sig ha fått fram en The Right Light™-teknik där precis så mycket vikt tagits bort att spelaren ska kunna öka sin klubbhastighet och tjäna upp till 15 meter på drivar och 5–10 meter på järnslag.

Tekniken är inspirerad av det faktum att världens bästa spelare väljer allt lättare klubbor och skaft, samtidigt som de slår allt längre. Wilson vill därför förse även vanliga golfspelare med en teknik som balanserar en korrekt viktdistribution mellan klubbhuvudet, skaftet och greppet för ökad längd med mindre ansträngning.

D-100-drivern känns väldigt lätt, nästan för lätt när man bara känner på den. Men när man svingar känns den mycket välbalanserad och det är ingen tvekan om att den går långt. Det mycket snygga, vita Matrix OZIK HD4.1-skaftet på 45 gram känns också mycket stabilt och ger en trygg känsla även om man tar i lite extra.

Officiellt lanseringsdatum för The Right Light™ är 13 januari 2013. Vecka 3-4 lär D-100 finnas att klämma på hos bland andra Dormy. Priserna kommer att ligga på 2 500:- för drivern, 1 800:- för fairwayklubbor, 1 500:- för hybrider och 4 000:- för ett järnset (5-GW, stålskaft).

Länkar