Järnklubbor som hjälper så mycket som man behöver har haft en tendens att också se ut som att de "har stödhjul" och kallas ofta för skyfflar och annat mindre smickrande. Nya D7 från Wilson är ett undantag från den regeln och de ser riktigt trevliga ut samtidigt som de är proppfulla med tekniska finesser.

Wilson Staff D7 är i kategorin superspelförbättrande klubbor och bara för att man följt den fina designen i FG Tour V6 och C300 så betyder det inte att man sparat på krutet. Här får spelaren både längd och precision med det som Wilson kallar RE-AKT Technology.

Bokstaven D i namnet handlar föga överraskande om "distance" och ovan nämnda RE-AKT Technology ger kraft där spelaren som mest behöver det. De långa järnen (J4–J7) har tre rader med Power Holes samt Wilsons tunnaste träffyta någonsin. Det betyder hög trampolineffekt och hög bollhastighet över hela träffytan för konsekvent längd.

De kortare järnen i D7-serien har färre Power Holes och optimerad viktning som levererar maximal känsla och exakt längdkontroll för inspelen. Hela setet har en bred sula som hjälper alla kategorier av spelare utan att den stör det visuella intrycket uppifrån. Inte heller huvudets offset är mycket att anmärka p.

D7 levereras som standard med Recoil Series-grafitskaft (A, R, S) eller (R, S). De är tillgängliga som J4-SW och priset för ett set J5–PW är mycket rimliga 5495 kronor med KBS Tour 80-stålskaft. För bara totalt en femhundring extra får du dem med UST Mamiya Recoil 460-grafitskaft (A, R, S). Ett damset J7-SW går på 5495 kronor med UST Mamiya Recoil 450-grafitskaft.

Länkar