Det är sällan man får så lång tid på sig att prova de nya grejer som kommer, men Wilson var vänliga nog att redan tidigt skicka över en driver, fairwayklubba, hybrid och några järnklubbor i nya D9-serien. Redan när vi packade upp dem var det tydligt att det här är grejer som kommer att ge en lugn och trygg känsla över bollen. Stora former och trevlig design.

Drivern har ett mycket tilltalande utseende med en topp i det som ser ut att vara kolfiber, men som är en sinnrik konstruktion med tre skikt av kolfiber och Kevlar, vilket gör den extremt hållfast och lätt. Det ger den så eftertraktade låga tyngdpunkten som leder till en härligt hög utgångsvinkel och riktigt fin hög bollbana med väldigt lite sidskruv även vid lite sämre träffar. Även ljudet är av det skönare slaget och det är nästan svårt att sluta slå bollar på rangen.

På banan levererar den samma trygga känsla och raka slag, och det är en ren fröjd att våga sig på att försöka pricka en smal remsa fairway, över en bunker och till vänster om ett stort vattenhinder. Tekniken i träffytan, PKR (Peak Kinetic Response) gör att bollen skjuter iväg med hög fart även de gånger då svingen inte riktigt sitter.

Fairwayklubban har också ett riktigt behagligt format, precis lagom stor för att vara betryggande från tee, men inte så stor att den känns klumpig från fairway. Det är inga problem att slå en lång och svepande draw med den och detsamma gäller den utmärkta 22-gradershybriden. Faktum är att min järnfyra haft "permanent vacation" sedan D9-klubborna landade. Det är underbart att byta en ofta lite låg och vek bollbana med järnfyran mot den höga, raka och kontrollerade bollbanan med D9-hybriden!

För min del är järnklubborna vid första anblicken en aning stora och har kanske lite mycket offset. Men de är alls inte klumpiga och för den kategori spelare de riktar sig till lär de tvärtom ge bra självförtroende. Och det förändras inte när man börjar slå bollar med dem. Det KBS Max Ultralite-skaft som sitter i känns faktiskt riktigt stabilt även för mig och passar ännu bättre för en av klubbens lite bättre damer som föll pladask för dem och nästan inte ville ge tillbaka dem.

Tekniskt sett är D9 en fortsättning på Wilson Golfs utveckling med så kallade Power Holes. De uretanfyllda hålen bidrar till maximal trampolineffekt över hela träffytan vilket ger högre bollhastighet och rimligt konsekventa längder även om man inte råkar träffa mitt i varje gång.

Wilsons standardskaft lär passa ganska många, men det är ändå en bra idé att verkligen prova ut klubborna ordentligt så att du får exakt rätt setup för dig. Oavsett vilket kommer du att få ett riktigt bra och lättspelat golfset med klubbor som till skillnad från många av de andra märkena inte tömmer din plånbok helt. Det är ännu en stor fördel som sannolikt kommer att göra Wilson Staff D9 till en av årets höjdpunkter.

D9 Driver finns i 9, 10,5 eller 13 grader loft och har som standard ett Mitsubishi Tensei CK Blue-skaft (A, R, S) och ett mjukt och behagligt Lamkin Crossline Genesis-grepp. D9 Fairway finns också i tre olika loft med det utmärkta Tensei Blue-skaftet. D9 Hybrid finns i sex olika loftalternativ och har ett Tensei Silver-skaft som passar riktigt bra. Järnklubborna är tillgängliga från J4-SW (dammodellen J5-SW) med antingen stålskaftet KBS Max Ultralite eller samma grafitskaft som i hybriderna.

Du kan köpa alla Wilson Staff D9-klubbor i shopen från den 26 januari. Du kan snoka mer på Wilsons hemsida här