Det finns inte mycket som går upp mot en riktigt smörig träff med en bladklubba. Förvisso inte något som man får uppleva särskilt ofta nuförtiden när talangen inte är vad den borde, men när det blir lite varmare är det ändå kul att lägga ett bladset i bärbagen och spela några rundor. Wilson Staff Model hade passat utmärkt då.

Wilson Golf är fortfarande det varumärke som kan notera flest Major-titlar med sina järnklubbor – 61 stycken! Det var ett tag sedan sist nu, när Padraig Harrington vann PGA Championship 2008 (samma år som han försvarade sin titel i The Open). Det kan det bli ändring på snart eftersom man nu kontrakterat långtslående Gary Woodland som definitivt har potential till att ta hem en av de fyra stora.

Woodland har också lagt de nya Wilson Staff Model-järnen i bagen och lyckades sånär notera den första segern med dem innan Xander Schauffele spurtade sig till segern i Sentry Tournament of Champions på Hawaii.

De tidlösa klassiker som Wilson Golf levererat under åren har inte uppdaterats sedan den vackra FG Tour 100 som i sin tur var inspirerade av de klassiska Button Back-järnen från 70-talet. Med feedback från Brendan Steele har Wilson nu äntligen släppt en ny järnklubba för traditionalister som älskar vackra vapen.

Naturligtvis finns här inte mycket till tekniska finesser. Hela idén med ett blad är att det är spelaren som står för talangen. Känslan som man får tillbaka är belöningen. Och för den som har talang nog så finns också en prischeck att inkassera – dock inte på grund av förlåtande egenskaper, trampolineffekt och annat trams.

Tekniskt har nya Staff Model en Fluid Feel Hosel-konstruktion som ger bättre viktfördelning och en precisionsfräst träffyta för kontroll och känsla. Huvudet är smitt i mjukt 8620 kolstål samt blankpolerat för att ge den premium-finish en sån här klubba förtjänar.

Om du råkar ha lite talang – eller bara älskar att spela bladklubbor ändå – kan du nu beställa nya Wilson Staff Model. De är slutsålda just nu, men på väg in igen och kostar elvatusen, men du får då ett helt set från järntre till pitching wedge. Standard setup är de klassiska True Temper Dynamic Gold-skaften och Golf Pride Tour Velvet-greppen, men du kan så klart göra en custom fitting och välja bland massor av andra skaft och grepp

Länkar