Nya FLX Face Power Hole Technology betyder att kontakten mellan huvudet och träffytan minimeras – vilket i sin tur betyder att trampolineffekten utökas över en större del av träffytan.

Det här är goda nyheter för oss som inte alltid träffar mitt i sweetspot. Med så kallade spridda skurar förlorar man annars en del riktning och väldigt mycket längd, vilket därmed ger mycket inkonsekventa resultat.

Wilsons nya klubbor gör att medelgolfare kan träffa fler fairways och greener och det är något som vi alla kan ha stor glädje av när vi räknar ihop scoren. Den matta röda färgen på woodsen är också riktigt snygg och för tankarna lite till gamla Deep Red om nån minns den klassikern.

Det finns såklart också gott om justeringsmöjligheter med Wilsons Fast Fit Technology-hosel nu uppgraderad till 3.0 samt vikter som kan flyttas runt för att ge önskad bollflykt.

C300 indikerar att Wilson tänkt att de så kallade ”crossover”-spelarna ska välja de här klubborna och för min del, med relativt lågt handicap, kan jag definitivt tänka mig att spela de här klubborna. Särskilt de smidda C300-järnen skulle definitivt kunna leta sig ned i min bag.

I januari är det tänkt att C300 ska komma till butikerna så lagom till säsongen kan du vara redo med dina nya vapen. Svenska priser har inte meddelats, men gissningsvis är Wilson-klubborna lika prisvärda som de brukar vara.

Länkar