Wilsons mest uppmärksammade klubba på sistone är den reality-tv-producerade Triton (som jag för övrigt ännu inte sett live, men är ganska sugen på att testa). Men nu kommer en hel familj klubbor som är specifikt avsedda att leverera längd – D300 (därav D för Distance i namnet).

Med avancerade aerodynamiska piggar på toppen, vilket enligt Wilson är mer effektivt än både Callaways och Pings varianter på aerodynamiska funktioner, får klubbhuvudet på drivern och fairwayklubban mindre luftmotstånd och därmed kan klubbhastigheten öka.

Till att börja med kan jag efter att ha provat de här klubborna bekräfta att de har "Right Light"-tekniken och alltså är både lätta (driverns totalvikt är 268 gram med ett 44-gramskaft) och lättsvingade, vilket i sig har en positiv effekt på farten. Men det är alltså Micro Vortex Generators som är det nya här – och de små pyramidformade piggarna på ovansidan bryter luftströmmen som annars gör att huvudet bromsas i svingen. Enligt Wilson ger det hela 22 procent lägre så kallad coefficient of drag.

Trots att vikten är låg har Wilson lyckats förse drivern med stora justeringsmöjligheter, både i form av den utmärkta Fast Fit-hoseln som ger +/- en grads loft och möjlighet till draw-positioner samt en viktport där du kan byta mellan standardvikten på två gram och en sju- eller tolvgramsvikt.

Den låga vikten och fokus på längd gäller inte bara för drivern. Även fairwayklubban (trätre, träfem och träsju) har Micro Vortex Generators och är riktigt lätt och lättspelad. En utmärkt klubba från både tee och fairway. Hybrider kompletterar woods-serien och dessa har liksom fairwayklubborna en insert i höghållfast stål som ger hög bollhastighet.

Monsterjärnklubbor
D300-familjen innehåller också järnklubbor som liksom sina rundare familjemedlemmar går långt. Otroligt långt. Jag slog ett par klubbor längre med de här under en mycket ovetenskaplig test (då även en mer långtslående kollega drog iväg en järnfyra så långt att rangen knappt räckte till).

Bakom den otroliga längd som D300-järnen levererar ligger Wilsons FLX FACE-teknik där den mycket tunna träffytan har en minimal kontakt med resten av huvudet och därför ger en trampolineffekt utöver det vanliga. De så kallade "power holes" som blir resultatet ger utökad perimeterviktning och fylls med TE031-uretan som bidrar till bättre känsla och ljud. Huvudet också har försetts med viktkapslar i tå och häl som ger ytterligare förlåtande egenskaper.

Hela D300-familjen finns tillgänglig redan nu och för 3500 kronor kan du få loss D300-drivern. Fairwayklubborna kostar 2000 kronor, hybriderna 1800 kronor och järnfem-PW med ett lätt stålskaft kostar 6000 kronor (lägg på en tusenlapp om du vill ha grafitskaft). Det här är uppfriskande rimliga priser och man kan jämföra D300-drivern med M1 och Epic som båda klockar in på över två tusen mer.

Länkar