När Gary Woodland knöt näven efter sin avslutande birdie på Pebble Beachs ikonförklarade 18:e hål vann han sin första Major-titel i stor stil och gladde väldigt många. Dels blev det en utmärkt Fars dagspresent (I USA var det fars dag igår) och dels kunde många olika tillverkare notera det som en Major-seger – lite som när Brooks Koepka abonnerade på Major-titlar med en "blandbag".

Efter en tid med Under Armour-kontrakt bytte Gary Woodland I början av 2019 till Puma Golf som spelade US Open i specialkollektionen Volition America Collection. Det är en patriotisk kollektion där alla plagg går i de amerikanska färgerna rött, blått och vitt, och där en del av försäljningen går till organisationen Folds of Honor som stöttar familjer till stupade eller svårt skadade amerikanska soldater med skolstipendium.

Utöver kläderna i Volition-kollektionen hade Woodland även ett par Puma PWRAddapt Leather som dagen till ära hade en specialversion med den amerikanska flaggans färger.

I bagen hade Gary Woodland en brokig skara klubbor, men mest nöjda är kanske Wilson – som dels hade köpt kepsen (en av de dyraste reklamplatserna på en tourspelare) och dels kunde räkna in ännu en Major-seger för sina järnklubbor. Den 63:e i ordningen och den första sedan Padraig Harringtons tredje Major-vinst 2008. Utöver bladen spelade han de första två rundorna även en prototyp-klubba i form av en driving iron med 18° loft.

I Gary Woodlands bag:

  • Driver: Ping G410 Plus, 7° loft med ett Accra RPG 472 M5-skaft
  • Fairwayklubba: Ping G410 LST, 13,5° loft med ett Accra Tour ZX 4100 M5-skaft
  • Järnklubbor: Wilson Staff Model Blades, J3–PW med svarta KBS Tour C-Taper 130X-skaft
  • Wedgar: Titleist Vokey Design SM7, 53° och 58° loft, TaylorMade Milled Grind Hi-Toe, 64° loft. Alla med KBS Hi-Rev 2.0 125X-skaft
  • Putter: Scotty Cameron Newport Prototype
  • Boll: Titleist Pro V1

Länkar