Vi skrev för ett tag sedan om Gamebooks samarbete med Europatouren, Your Race to Dubai, där du som använder den populära live scoring-appen kan jämföra din egen golf med proffsen och se resultaten live. Det är lite kul och en bra krydda till TV-tittandet, även om det är lite udda att utmana en spelare man gillar och sedan bli lite sur när han gör för många birdies eller klämmer in en eagle när du har en birdie.

När det nu gått ett tag och jag har själv – med blandade framgångar – utmanat spelare som Alex Norén, Martin Kaymer, Miguel Angel Jimenez och Henrik Stenson. Eftersom jag får använda min nettoscore och får en liten extraboost ibland (något eller några extra slag) har jag lyckats slå några av dem, men också fått stryk när den spelare jag utmanat haft en bra dag och kastat in en 65-runda eller så.

Det är inte särskilt komplicerat - när du startar en Gamebook-runda så får du frågan om du vill utmana en spelare och antingen väljer du själv eller låter appen slumpa fram en motståndare. Dagen efter din runda (eller första rundan nästa vecka) kan du sedan följa hur proffsens score automatiskt uppdateras i GameBook-appen och se matchresultatet.

Tidigare nämndes något om att Europatouren och Gamebook skulle dela ut priser till lyckliga vinnare, men något sådant har iallafall inte kommit på posten till mig - om någon av er som läser detta fått något så hör gärna av er med en mobilbild. Säsongens resultat kommer i alla fall att sammanställas i en global Your Race to Dubai-ranking till tourfinalen i Dubai i slutet på november - men gissningsvis får man ingen miljonbonus även om man råkar vinna.

Om du också vill prova att utmana proffsen är det bara att ladda ned appen – som är helt gratis, liksom Your Race to Dubai-utmaningen.

Länkar