Srixon Golf är ett märke som "flyger under radarn" och det är faktiskt lite underligt för de gör riktigt bra grejer som dessutom ser riktigt bra ut. Bland annat har de en driving iron som ser ut som en riktig golfklubba och presterar så bra att många tourspelare använder den utan att få betalt.

Tourspelare är också sannolikt målgruppen för nya Z-Forged, vassa blad som kräver sin man, men i gengäld levererar ypperlig kontroll och känsla – för att inte tala om ett utseende som gör att man nog skulle kunna tänka sig att offra ett slag eller två bara för att kunna ha dem i bagen. Den dubbelböjda linjen på baksidan är så vacker att det nästan tåras i ögonen.

När Srixon förra året släppte nya Z 585 och Z 785 handlade det om spelförbättrande klubbor för bättre spelare som ville ha lite mer hjälp. Det är klubbor som även vi vanliga dödliga kan hantera – och ha stor glädje av både tack vare utseendet och de utmärkta egenskaperna.

När det gäller Srixon Z-Forged finns inte så mycket när det gäller att få hjälp utan här handlar det om ett klassiskt utseende, kompakt blad, en härligt tunn topplinje, obefintlig offset och allt det där andra som de vassaste spelarna vill ha i en järnklubba. De smidda huvudena i mjukt 1020 kolstål levererar också en smörig känsla.

Z-Forged ger elitspelarna en liten hjälpande hand i form av en omarbetad Tour V.T Sole som till skillnad från vanliga blad hjälper till att ge konsekvent bollträff, en jämnare kontakt med marken och bibehållen hastighet genom träffen.

Du som tror dig kunna hantera ett set Z-Forged kan köpa dem från 1 mars och får betala rimliga 1399 kronor per klubba.

Länkar